Φώτο: Shutterstock

Εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη

Η υπουργός Παιδείας για την επανεκκίνηση των δημοτικών ανέφερε οτι οι ειδικοί εστιάζουν στο να είναι μικρές οι ομάδες και όχι τόσο στην τήρηση των αποστάσεων.

Χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων επιστρέφουν και πάλι στα θρανία μέχρι τις 26 Ιουνίου, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να χαρακτηρίζει την 1η Ιουνίου «μεγάλη μέρα» για την εκπαίδευση και τονίζει πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας στις μονάδες και διευκρινίζει ποιο είναι το σημείο προσοχής που εστιάζουν οι ειδικοί με την επανέναρξη των μαθημάτων.

Η υπουργός Παιδείας με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για την περίπτωση να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Σεπτέμβρη τα σχολεία, η υπουργός απάντησε οτι εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο που θα αποφασιστεί βάσει πολλών παραγόντων και τόνισε οτι προς το παρόν το υπουργείο εστιάζει στην κάλυψη της ύλης και του χαμένου εδάφους και γι’ αυτό και δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Ανέφερε επίσης, πως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων έγινε μετά την ομόφωνη εισήγηση των ειδικών τονίζοντας οτι δεν υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας καθώς ο ΕΟΔΥ έχει δώσει διαφορετικές οδηγίες για για γυμνάσια και λύκεια, όπως και διαφορετικές για τα νηπιαγωγεία. «Αναφορικά με τις μικρότερες ηλικίες, οι ειδικοί εστιάζουν πάρα πολύ στο να είναι μικρές οι ομάδες. Δεν εστιάζουν τόσο στις αποστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Για ακόμη μια φορά, η υπουργός τόνισε οτι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εκτός σχολείων ήδη τρεις μήνες και σε περίπτωση που δεν άνοιγαν και τώρα τα σχολεία θα έμεναν εκτός της εκπαίδευσης για έξι μήνες, εξηγώντας πως μια τέτοια κατάσταση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των παιδιών μαθησιακά, κοινωνικά, ψυχοσυναισθηματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση - Τι προβλέπει

Το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται να έχει λίγα άρθρα και εντάσσεται στον προγραμματισμό του υπουργείου για τη μεταρρύθμιση των σχολείων, θα τεθεί από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα του opengov.gr.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Σοβαρές επιπτώσεις στην εξέλιξη των παιδιών από τα κλειστά σχολεία

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η νέα χρονιά δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου και σημείωσε πως «δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία».