ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δρομείς σε αγώνα δρόμου
Δρομείς συμμετέχουν σε μαραθώνιο στην Αθήνα κάτω από αψίδα της ΟΠΑΠ.

Έτοιμη η Πηγή Τρικάλων για το Παγκόσμιο Ανώμαλου Δρόμου Ενόπλων

Την Κυριακή 1η Μαρτίου στην Πηγή Τρικάλων διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου ενόπλων δυνάμεων με 39 χώρες. Η τελετή έναρξης είναι το Σάββατο 28/2 στις 18:30 και ακολουθούν οι αγώνες την Κυριακή στις 10:00.

Στην Πηγή του δήμου Πύλης Τρικάλων θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Μαρτίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή 39 χωρών. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, ενώ οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί της Κυριακής με την πρώτη κούρσα των 8.000 μέτρων γυναικών. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι με τις απονομές και τους χαιρετισμούς. Συνολικά θα συμμετάσχουν 178 άνδρες και 96 γυναίκες, πολλοί εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς και διεθνείς διοργανώσεις.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διοργάνωση, που αναμένεται να προβάλει τη Θεσσαλία διεθνώς, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα. Οι φορείς κάλεσαν τους Θεσσαλούς να παραστούν στην Πηγή του Δήμου Πύλης και να απολαύσουν από κοντά το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη χαρά και τη δικαίωσή του, καθώς – όπως είπε – ένα όραμά του υλοποιείται με τη συμβολή του Στρατηγού Ε.Α. Ηλία Λεοντάρη και του Σπύρου Ανδριόπουλου, συμμαθητή και συναθλητή του από τα σχολικά χρόνια. «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου των Ενόπλων Δυνάμεων έχει και μια ιδιαίτερη αξία, διότι δίνει ένα προστιθέμενο όφελος, μία προστιθέμενη αξία στην περιοχή... Θέλουμε να αναδείξουμε έναν τόπο που έχει όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και να υποδέχεται αθλητές διεθνούς επιπέδου», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του CISM, Βραζιλιάνος Συνταγματάρχης Νίλτον Γκόμεζ Ρολίμ Φίλιο, υπογράμμισε πως «όλες οι χώρες έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση... Είναι τιμή για μας που ξαναβρισκόμαστε στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η συμβολή των τοπικών φορέων

Ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας δήλωσε συγκινημένος, τονίζοντας ότι «ένας μικρός δήμος, όπως ο δήμος Πύλης, τον εμπιστεύτηκε ο περιφερειάρχης κ. Κουρέτας και ο κ. Ανδριόπουλος». Όπως ανέφερε, επί τέσσερις μήνες εργάστηκαν σκληρά μαζί με την Περιφέρεια για να φέρουν εις πέρας ένα μεγάλο έργο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι αθλητές θα αποτελέσουν πρεσβευτές της περιοχής.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαχάμης επισήμανε ότι «είναι πολύ τιμητικό για τη Θεσσαλία που οι καλύτεροι αθλητές από 39 χώρες θα αγωνιστούν ενώπιόν μας». Επεσήμανε επίσης την αρμονική συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου Πύλης, ΣΕΓΑΣ, ΑΣΑΕΔ και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η χωρική περιφερειάρχης Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, ανέφερε ότι «σήμερα είμαστε πανέτοιμοι για ένα παγκόσμιο γεγονός το οποίο περιποιεί τιμή και για την περιοχή, αλλά κυρίως για την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του CISM, κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, χαιρέτισε την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. «Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία νομίζω κοσμεί τη Θεσσαλία και καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και να χειροκροτήσουν τους πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές», ανέφερε, ευχαριστώντας τον κ. Κουρέτα για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στο όραμα αυτό.

Φωτογραφία: Περιφέρεια Θεσσαλίας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.
Κύβοι ανθρώπινης ανάπτυξης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Μείωση γεννήσεων σε 1,4 εκατ. την επόμενη 20ετία, λέει έρευνα

Οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώνονται σταθερά από τη δεκαετία του 1980, με αποτέλεσμα να φτάσουν τις 65.000 το 2026. Βασική αιτία αποτελεί η αλλαγή στις συμπεριφορές και η αργή προσαρμογή κοινωνικών δομών σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Βουνοκορφές Πίνδου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής ΠΘ: Το βουνό απαιτεί προσοχή στις υπαίθριες δραστηριότητες

Η στροφή των Ελλήνων σε βουνά και φαράγγια βελτιώνει την ποιότητα ζωής, αλλά αυξάνει κινδύνους λόγω έλλειψης γνώσης. Ο καθηγητής Χάρης Κουθούρης τονίζει την ανάγκη ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Προγράμματα αξιών σε σχολεία – Τι λέει η ιδρύτρια της Αξιον

Η ΑΞΙΟΝ - Ακαδημία Αξιών στο Solingen γιόρτασε δέκα χρόνια συνεργασίας με το σχολείο Geschwister-Scholl, προωθώντας την εκπαίδευση αξιών, τον αλληλοσεβασμό, την υπευθυνότητα και τη δημοκρατική συνείδηση στη σχολική κοινότητα.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε πέντε περιοχές της χώρας

Έξι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια έγιναν σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Αργολίδα και Εύβοια. Στη Ζάκυνθο, 39χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από σπινθήρα κατά τη διάρκεια εργασιών μετάλλου και του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Γυμναστική και διατροφή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Η άσκηση, βασικό όπλο για την πρόληψη των ασθενειών

Παρά την τεχνολογική πρόοδο, η σωματική δραστηριότητα μειώνεται παγκοσμίως, με αυξημένο κίνδυνο χρόνιων νοσημάτων. Οι ειδικοί ζητούν μετάβαση από τη θεραπεία στη στοχευμένη πρόληψη, δίνοντας έμφαση στην καθημερινή άσκηση.