ΓΔ: 2205.04 0.75% Τζίρος: 200.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άδειο δικαστήριο
Εικόνα από άδειο δικαστήριο στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει η δίκη.

Πειθαρχική έρευνα για δικηγόρο που οπλοφορούσε σε δικαστήριο

Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο πρόεδρος του ΔΣΑ κατά δικηγόρου που έφερε εμφανώς περίστροφο στη δικαστική αίθουσα Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από σχετικά δημοσιεύματα. Το όπλο αφαιρέθηκε από την αστυνομία κατόπιν εντολής του δικαστή.

Ο πρόεδρος των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Σωτήρης Φέλιος προχώρησε σε αυτεπάγγελτη πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος δικηγόρου, ο οποίος στο Πρωτοδικείο Αθηνών εντοπίστηκε να φέρει νόμιμα όπλο, αλλά σε εμφανές σημείο του σώματός του. Η έρευνα κινήθηκε έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πληρεξούσιος δικηγόρος διαδίκου, που παρίστατο σε ποινική δίκη, είχε τοποθετήσει το περίστροφο γύρω από τη μέση του, καθιστώντας το ορατό σε όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, μεταξύ αυτών δικαστές και δικηγόρους.

Κατά τη διακοπή της δίκης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο πρόεδρος της έδρας ζήτησε από τους αστυνομικούς του δικαστηρίου να προβούν σε έλεγχο του συνηγόρου. Το όπλο αφαιρέθηκε από την κατοχή του.

Μετά την παρέμβαση του κ. Φέλιου, ανατέθηκε σε Πειθαρχικό Σύμβουλο η διερεύνηση της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου δικηγόρου, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. Ο τελευταίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκη οκτώ για εργαστήριο πλαστών δολαρίων στο Κορδελιό

Οκτώ μέλη συμμορίας που κατασκεύαζαν πλαστά δολάρια σε αποθήκη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν σε ποινές έως 5 έτη και 4 μήνες κάθειρξη. Η δράση τους αποκαλύφθηκε το 2019 με την κατάσχεση ειδικού εξοπλισμού παραχάραξης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μητέρα και παππούδες καταδικάστηκαν για επτάχρονο εγκλεισμό κόρης

Στη Γερμανία, μητέρα καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε την 11χρονη κόρη της υπό περιορισμό για 7 χρόνια, με τη βοήθεια των παππούδων, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή για συνέργεια και παράνομη κατακράτηση.
Αστυνομικός σύλληψη δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για βανδαλισμό τοίχου με φωτογραφίες Ιρανών

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε δύο υπόπτους για τον βανδαλισμό τοίχου με πορτρέτα θυμάτων καταστολής στο Ιράν. Οι συλλήψεις έγιναν στο Ρόμφορντ και οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό και έκθεση σε κίνδυνο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες για απόπειρα ληστείας σε 67χρονο με σφυρί

Κατηγορία για απόπειρα ληστείας και παραβίαση του νόμου περί όπλων αντιμετωπίζει 67χρονος, που εισέβαλε με σφυρί, κατσαβίδι και ψαλίδι σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας το σύνολο της σύνταξής του από τους υπαλλήλους.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου οι δύο συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν το πρωί οι δύο 18χρονοι που συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και επικίνδυνη οδήγηση μετά από επίθεση σε 57χρονο έξω από μπαρ την Παρασκευή.