ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Έγκριση για κονδύλι 300 εκατ. για το έργο λυμάτων Αρτέμιδας - Ραφήνας

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και Δημάρχους για τα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κονδυλίων ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μεγάλου έργου επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Αρτέμιδας-Ραφήνας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, με αντικείμενο την πορεία των αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική.

«Πρόκειται για το επιστέγασμα μίας διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΥΔΑΠ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισήμανε και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα συμβάλει στη γρήγορη ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων στην περιοχή.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, τα μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑ Ν Χ. Σαχίνης και Α. Τόσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, οι Δήμαρχοι Κρωπίας Δ. Κιούσης, Ραφήνας Ε. Μπουρνούς, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης, Μαραθώνα Σ. Τσίρκας και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε για την πορεία των σχετικών έργων στις περιοχές Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Κορωπίου και Αρτέμιδας - Ραφήνας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας την ευθύνη χρηματοδότησης, παρακολούθησης και διαχείρισης των έργων αυτών, τα παρακολουθεί επισταμένα και ενδελεχώς, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση τους.

«Όλα αυτά τα χρόνια η χώρα μας δεν είχε κάνει τα αυτονόητα και αυτό το πληρώνουμε ακριβά με πρόστιμα που αγγίζουν τα 3,5 εκ. ευρώ το εξάμηνο» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: « Η Ελλάδα, η Αττική μας πρέπει να σταματήσει να είναι ουραγός σε αυτό το ζήτημα. Περνάμε σε μία νέα εποχή όπου τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα θέματα που σχετίζονται με την προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της, καθώς και διαδημοτικές συνεργασίες και συνέργειες, προς την κατεύθυνση αυτή».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ρεκόρ τουρισμού και έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει ανοδικά μετά το ρεκόρ του 2025, με περισσότερες αφίξεις και έσοδα, ενώ υπογράμμισε ότι το μέλλον του κλάδου περνά από τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τις κρίσιμες υποδομές στην Κρήτη.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η παραπληροφόρηση απειλεί τη δημοκρατία και τον δημόσιο διάλογο

Ο Κωστής Χατζηδάκης, στο Athens Alitheia Forum, τόνισε πως η προάσπιση της αλήθειας αποτελεί πρόκληση για τη Δημοκρατία, ειδικά σε μια εποχή παραπληροφόρησης και γεωπολιτικής αστάθειας, καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Σοβαρότητα στην κρίση, στήριξη αν χρειαστεί

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης, τονίζει πως η κρίση στον Κόλπο προκαλεί ανησυχία αλλά όχι πανικό. Η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί προληπτικά, ελέγχοντας αποθέματα και τιμές, διαβεβαιώνοντας για επάρκεια και αυστηρούς ελέγχους.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Σταθερότητα η άμυνά μας απέναντι στην κρίση

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναλύει σε άρθρο του τα πρώτα συμπεράσματα από τις νέες συγκρούσεις με επίκεντρο το Ιράν, επισημαίνοντας τον ενισχυμένο ρόλο ΗΠΑ και Ισραήλ και τις ελλείψεις της ΕΕ στην άμυνα και εξωτερική πολιτική.