ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Έγκριση για κονδύλι 300 εκατ. για το έργο λυμάτων Αρτέμιδας - Ραφήνας

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και Δημάρχους για τα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κονδυλίων ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μεγάλου έργου επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Αρτέμιδας-Ραφήνας, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, με αντικείμενο την πορεία των αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική.

«Πρόκειται για το επιστέγασμα μίας διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΥΔΑΠ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» επισήμανε και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα συμβάλει στη γρήγορη ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων στην περιοχή.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γ. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, τα μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑ Ν Χ. Σαχίνης και Α. Τόσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, οι Δήμαρχοι Κρωπίας Δ. Κιούσης, Ραφήνας Ε. Μπουρνούς, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας Κ. Αλαγιάννης, Μαραθώνα Σ. Τσίρκας και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε για την πορεία των σχετικών έργων στις περιοχές Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Κορωπίου και Αρτέμιδας - Ραφήνας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας την ευθύνη χρηματοδότησης, παρακολούθησης και διαχείρισης των έργων αυτών, τα παρακολουθεί επισταμένα και ενδελεχώς, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωση τους.

«Όλα αυτά τα χρόνια η χώρα μας δεν είχε κάνει τα αυτονόητα και αυτό το πληρώνουμε ακριβά με πρόστιμα που αγγίζουν τα 3,5 εκ. ευρώ το εξάμηνο» σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: « Η Ελλάδα, η Αττική μας πρέπει να σταματήσει να είναι ουραγός σε αυτό το ζήτημα. Περνάμε σε μία νέα εποχή όπου τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα θέματα που σχετίζονται με την προάσπιση της δημόσιας υγείας, είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αξιοποιώντας, αποτελεσματικά, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της, καθώς και διαδημοτικές συνεργασίες και συνέργειες, προς την κατεύθυνση αυτή».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως στη Βουλή για επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων εξέφρασαν ενστάσεις για το νομοσχέδιο που επεκτείνει τις αρμοδιότητες ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, με έμφαση στη διαδικασία αποτίμησης των δικτύων.
Λάζαρος Κυρίζογλου, προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕΔΕ: Ατόπημα ο αποκλεισμός από τη Βουλή για επέκταση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Έντονη διαμαρτυρία εξέφρασε η ΚΕΔΕ για τον αποκλεισμό της και της ΕΔΕΥΑ από τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο επέκτασης ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κάνοντας λόγο για σοβαρό θεσμικό ατόπημα και υποβάθμιση του διαλόγου με την αυτοδιοίκηση.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά υπουργοί περιοδεύουν αύριο στη Δυτική Μακεδονία

Αύριο επτά υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Κωστής Χατζηδάκης, θα επισκεφτούν τη Δυτική Μακεδονία. Ο αντιπρόεδρος και οι υφυπουργοί Νίκος Τσάφος και Κώστας Καραγκούνης θα περιοδεύσουν στον νομό Κοζάνης.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ελπίζω σε συναίνεση για γλώσσα και σημαία στη Βουλή

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, για μη λογική στάση στις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές, όπως η ευθύνη υπουργών και η επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης, τονίζοντας τη σημασία τους για τους θεσμούς.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στη Βουλή για τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπορευματοποίηση του νερού και αγνόηση φορέων και κοινωνίας στη διαδικασία διαβούλευσης.