ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Σύλληψη 20χρονης στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε απάτες πολιτών

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 20χρονη αλλοδαπή για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, αποσπώντας χρυσαφικά αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Η δράση εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Χαριλάου-Αναλήψεως, διαλευκαίνοντας τέσσερις τέτοιες υποθέσεις.

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη μία 20χρονη αλλοδαπή, η οποία φέρεται να συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, παριστάνοντας τους λογιστές, και τους έπειθαν για την ανάγκη καταγραφής των χρυσαφικών που διατηρούσαν στα σπίτια τους.

Στη συνέχεια, εμφανιζόταν η συλληφθείσα, η οποία, αφού κατέγραφε τα κοσμήματα, φέρεται να τα αφαιρούσε με τεχνηέντως τρόπο και να αποχωρούσε από την οικία των θυμάτων.

Κατά το χρονικό διάστημα από 13 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου, η ομάδα αυτή φέρεται να αφαίρεσε χρυσές λίρες και κοσμήματα μεγάλης αξίας από κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαριλάου-Αναλήψεως συγκρότησαν ειδική ομάδα για τη διερεύνηση των υποθέσεων, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη της 20χρονης και στην εξιχνίαση τεσσάρων σχετικών περιπτώσεων.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη κατά συναυτουργία και εγκληματική οργάνωση. Η γυναίκα αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη στη Θεσσαλονίκη: Υποδυόμενοι ασφαλιστές και λογιστές έκλεψαν 150.000 ευρώ

Επιτήδειοι στην ανατολική Θεσσαλονίκη εξαπάτησαν πολίτες παριστάνοντας ασφαλιστές, λογιστές ή υπαλλήλους ΔΕΔΔΗΕ, αποσπώντας μετρητά, λίρες και κοσμήματα άνω των 150.000 ευρώ. Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε τρεις υποθέσεις.
διάδρομος φυλακής Νιγρίτας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος για συμμετοχή σε σπείρα δήθεν λογιστών

Προφυλακίστηκε 24χρονος στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε σπείρα που παρίστανε λογιστές και εξαπατούσε πολίτες για δήθεν επιστροφές από την ΑΑΔΕ. Η σπείρα διέπραξε επτά απάτες σε 15 μέρες, αποκομίζοντας πάνω από 170.000 ευρώ.
Ποντιακός χορός στη Βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία και εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία Ποντίων

Πραγματοποιήθηκε πορεία στη Θεσσαλονίκη προς το τουρκικό προξενείο για τα 107 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Διαδηλωτές με πανό φώναξαν συνθήματα, ενώ η αστυνομία τους απέτρεψε να φτάσουν στο προξενείο.
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλες οι θρησκείες της Θεσσαλονίκης στο ίδιο τραπέζι στο Aristotle Innovation Forum

Στο Aristotle Innovation Forum συζητήθηκε η ίδρυση Διαθρησκειακού Φόρουμ για συνεργασία και αλληλοκατανόηση μεταξύ θρησκειών, με στόχο τη λειτουργία του ως σύγχρονου θεσμού στη Θεσσαλονίκη.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του νέου ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη: Η ψηφιακή επανεκκίνηση

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του e-ΕΦΚΑ, παρουσία της υφυπουργού Άννας Ευθυμίου, ανοίγοντας μια νέα ψηφιακή εποχή στην κοινωνική ασφάλιση.