ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου θα κινηθεί η θερμοκρασία.

Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται σήμερα το πρωί και στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα δυτικά και νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου θα κινηθεί η θερμοκρασία και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κινείται από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί οι άνεμοι 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι θα είναι ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι και από το βράδυ, από τα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριος ο καιρός σήμερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις θα έχουν η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα, κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα θα έχουν σήμερα οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.