ΓΔ: 2164.57 4.35% Τζίρος: 339.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:27:00
Πορεία Ημέρας Γυναίκας
Γυναίκες διαδηλώνουν δυναμικά σε πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Ο δήμος Αθηναίων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών με πολυεπίπεδο πρόγραμμα δράσεων έως 30/3, με εκθέσεις, συζητήσεις, συναυλίες και παρεμβάσεις για ισότητα, τέχνη, υγεία και εργασιακά δικαιώματα σε διάφορους χώρους της πόλης.

Ο δήμος Αθηναίων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών με ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δράσεων που θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις, συναυλίες και παρεμβάσεις στους τομείς της τέχνης, του δημόσιου διαλόγου, της μουσικής, του αθλητισμού και της κοινωνικής πολιτικής, αναδεικνύοντας τη γυναικεία δημιουργικότητα και προωθώντας μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς πολιτιστικούς χώρους και δημόσιους χώρους της πόλης, με έμφαση στην καλλιτεχνική έκφραση, τον θεσμικό διάλογο και την προώθηση της ισότητας. Ξεχωρίζει το φεστιβάλ «True Blue - Αληθινό Μπλε» της Γεωργίας Λαλέ στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ», με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων ΔΙΟΤΙΜΑ, Red Umbrella Athens, Action for Women, ΑΝΑΣΑ, Women's Health First, Γίνε 'Ανθρωπος και Project Parenting, την οποία θα προλογίσει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης συναυλίες στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», η συνάντηση των Rainbow Mermaids με τη Χάρις Αλεξίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας, καθώς και η φωτογραφική έκθεση «Hope Brigade» περιμετρικά του Εθνικού Κήπου, με πορτραίτα γυναικών από τον οργανισμό Women of the World.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και στήριξης για τα εργασιακά δικαιώματα των γυναικών, την πρόληψη της έμφυλης βίας και την πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, ενισχύοντας την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

«Η προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για κάθε σύγχρονη, δημοκρατική πόλη. Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών είναι μία υπενθύμιση ευθύνης και ταυτόχρονα αφορμή, να αναλογιστούμε τρόπους για να γίνει η Αθήνα μια πόλη πιο ασφαλής, συμπεριληπτική και δίκαιη για όλες τις γυναίκες», δήλωσε ο Χάρης Δούκας, προσθέτοντας: «Μέσα από πολιτικές, δομές στήριξης και θεσμικές παρεμβάσεις, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκριάτικο γλέντι στους δρόμους της Αθήνας

Με μουσική, χορό και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Αθήνας με παρέλαση από το Σύνταγμα ως την πλατεία Κοτζιά, παρουσία του δημάρχου Χάρη Δούκα και ζωντανά μουσικά σχήματα να δίνουν τον ρυθμό.
Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αθήνα γιορτάζει με κορυφαίες αποκριάτικες εκδηλώσεις

Στην Αθήνα κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με μεγάλη παρέλαση, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια και παραδοσιακά έθιμα από συλλόγους, φέρνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη.
Πιανίστρια σε συναυλία
ΔΙΕΘΝΗ

Jazz σύνολο ακυρώνει εμφανίσεις στο Κέντρο Κένεντι μετά τη μετονομασία

Το τζαζ συγκρότημα Cookers ακύρωσε τις πρωτοχρονιάτικες εμφανίσεις του στο Κέντρο Κένεντι, διαμαρτυρόμενο για τη μετονομασία σε «Κέντρο Τραμπ-Κένεντι». Το ίδρυμα δεν σχολίασε την απόφαση του συγκροτήματος.
Ρικσμουσείο Άμστερνταμ εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Άμστερνταμ μετατρέπεται σε υπαίθριο μουσείο με το Φεστιβάλ Φωτός

Το Φεστιβάλ Φωτός Άμστερνταμ 2025-26 εστιάζει στη «κληρονομιά», με έργα 20 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Από 27/11/25 έως 18/1/26, φωτεινές εγκαταστάσεις και γλυπτά μεταμορφώνουν τα κανάλια της πόλης σε μια αξέχαστη εμπειρία.
Κωνσταντίνος Τασούλας γραφείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τασούλας στην αφή της Φλόγας: Μήνυμα ειρήνης και ενότητας από την Ολυμπία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, τονίζοντας τον οικουμενικό χαρακτήρα και τις αξίες του Ολυμπισμού.