ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άστατος και σήμερα ο καιρός με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται σήμερα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι και μόνο το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριος ο καιρός σήμερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Δυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ αναμένονται οι άνεμοι και το μεσημέρι-απόγευμα θα κινούνται από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις. Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση οι άνεμοι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.