Φωτο: Shutterstock

Καλοκαιριάζει από αύριο ο καιρός στην Ελλάδα

Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας με την κατάσταση να σταθεροποιείται και τις βροχές των τελευταίων δέκα ημερών να σταματούν.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεκαήμερο σερί αστάθειας του καιρού στη χώρα μας, το οποίο χαρακτηρίστηκε από αλλαγές των συνθηκών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες φαινόμενα προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα βορειοανατολικά. Οι βροχές πάντως θα σταματήσουν μετά το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη δεν αναμένονται πλέον άλλα φαινόμενα.

Σήμερα τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του συστήματος TALOS, η κεραυνική δραστηριότητα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται να είναι αυξημένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα νησιά της Χίου και της Κρήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ