ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος της θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις σήμερα

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική σήμερα ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου

Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο από αργά το βράδυ. Νοτιοανατολικοί 4 με 6, από το μεσημέρι 5 με 7 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική σήμερα ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Αραιές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη που από το βράδυ θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς θα πνέουν οι άνεμοι και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.