ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δυνατοί άνεμοι και υψηλή συγκέντρωση σκόνης σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου

Νεφώσεις και υψηλή συγκέντρωση σκόνης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου.

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Αυξημένες νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 6 Ιουνίου θα προκαλούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα. Κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρές. Παράλληλα η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 20 βαθμούς), 13 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), 16 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε δυτικούς εξασθενούντες, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις αναμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις σταδιακά πυκνότερες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αφρικανική σκόνη έχει κατακλύσει την ατμόσφαιρα των Χανίων

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, Μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλάει για κορύφωση του φαινομένου απόψε, με τους Νοτιάδες που αναμένονται μέχρι το βράδυ να απελευθερώσουν την ατμόσφαιρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεφώσεις, ασθενείς βροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.