ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Δύο έτη εξαγοράσιμη ποινή στη 23χρονη συνοδηγό για τον θάνατο της Έμμας

Σε δύο χρόνια εξαγοράσιμης φυλάκισης καταδικάστηκε η 23χρονη συνοδηγός στο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή της Έμμας το 2022 στην Καμάρα, κρίθηκε ένοχη για υπόθαλψη εγκληματία. Η ποινή μετατράπηκε σε 10 ευρώ ημερησίως.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών στην 23χρονη που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο το οποίο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 21χρονη φοιτήτρια Έμμα, τον Νοέμβριο του 2022, στην περιοχή της Καμάρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου έκρινε την κατηγορούμενη ένοχη για υπόθαλψη εγκληματία, μετατρέποντας την ποινή σε χρηματική, με καταβολή 10 ευρώ ημερησίως.

Δύο χρόνια μετά την καταδίκη του 30χρονου οδηγού του οχήματος σε κάθειρξη 16,5 ετών, οι γονείς της Έμμας επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες, αυτή τη φορά μετά από μήνυση που είχαν υποβάλει κατά της νεαρής συνοδηγού.

Η 23χρονη, αν και είχε απαλλαγεί προηγουμένως με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου από την κατηγορία της συνέργειας στις πράξεις του 30χρονου, παραπέμφθηκε εκ νέου σε δίκη, καθώς δεν ειδοποίησε τις Αρχές ούτε εμπόδισε τον οδηγό από το να εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος.

Η κατηγορούμενη δεν παρέστη στο ακροατήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπιση αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η νεαρή γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, «όμηρος ενός ανθρώπου που θέρισε μία κοπέλα και την εγκατέλειψε».

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς της φοιτήτριας, τονίζοντας ότι η διαδικασία αποτελεί ακόμη ένα βήμα στον αγώνα τους για τη δικαίωση της μνήμης της κόρης τους.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής, με καταγωγή από την Κρήτη, είχε νοσηλευθεί επί πέντε ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου τελικά κατέληξε. Παρά το πένθος τους, οι γονείς της προχώρησαν στη δωρεά των οργάνων της, προσφέροντας ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος οδηγός, με καταγωγή από την Αλβανία, καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2023 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και παραμένει έγκλειστος. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει αναβληθεί για το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το όχημα κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, φτάνοντας τα 104 χλμ./ώρα σε σημείο όπου το όριο ήταν 50 χλμ./ώρα. Επιπλέον, το αυτοκίνητο –το οποίο δεν ανήκε στον οδηγό– ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί μετατροπές που αύξησαν σημαντικά την ιπποδύναμή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 45χρονου στη Θεσσαλονίκη για εγκατάλειψη μετά από τροχαίο

Συνελήφθη 45χρονος στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ο οποίος οδήγησε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με άλλο όχημα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο. Εντοπίστηκε από την αστυνομία και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η νομιμότητα είναι διαρκής προσπάθεια για δίκαιη κοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σημασία αποτελεσματικής προστασίας πολιτών και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, με αφορμή τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν σε 377 συλλήψεις οργανωμένου εγκλήματος τη διετία στη Βόρεια Ελλάδα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στη Χαλκιδική

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής το 2025. Κατηγορούνται δύο άνδρες, ενώ οι συγγενείς μιλούν για την προσφορά και το ήθος της αστυνομικού που έχασε τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό, τραυματισμό και ρίψη σε θάλασσα – 2 συλλήψεις

Άνδρας από το Πακιστάν κατήγγειλε ότι ομοεθνείς του τον βίασαν, τραυμάτισαν και τον έριξαν στη θάλασσα του Θερμαϊκού. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.
ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 74χρονου στη Θεσσαλονίκη για τραυματισμό πεζού με το αυτοκίνητό του

Συνελήφθη 74χρονος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης μετά από τροχαίο, όπου τραυματίστηκε 46χρονος πεζός μπροστά στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Ο πεζός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Διενεργείται προανάκριση.