ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:45:17
Άδειο δικαστήριο

Στις 7 Μαΐου συνεχίζεται η δίκη του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου

Αναβλήθηκε για τις 7 Μαΐου η δίκη του πατέρα Αντώνιου στο ΜΟΔ για κατηγορίες σεξουαλικών πράξεων κατά δύο ανηλίκων από την Κιβωτό του Κόσμου. Ορίστηκε ψυχίατρος για να εξετάσει εάν ο πρώτος μάρτυρας μπορεί να καταθέσει.

Για τις 7 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη του πατέρα Αντώνιου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο αγοριών. Ο Αντώνιος Παπανικολάου κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου, τόσο με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη όσο και με παθόντα άνω των 14, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με τις καταγγελίες των δύο νεαρών.

Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης, η πλευρά της Υποστήριξης της Κατηγορίας ζήτησε αναβολή επικαλούμενη κώλυμα δικηγόρου. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, με την υπεράσπιση να δηλώνει αντίθετη. Ο κληρικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιθυμώ να δικαστώ. Έχω κουραστεί πάρα πολύ με αυτήν την κατάσταση και σας παρακαλώ να αρχίσουμε».

Οι δύο καταγγέλλοντες, που παρίστανται στην Υποστήριξη της Κατηγορίας, φιλοξενούνταν την επίδικη περίοδο σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Ο πρώτος αναφέρθηκε σε περιστατικά που φέρονται να συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, ενώ ο δεύτερος σε περιστατικά του καλοκαιριού του 2022, όταν ήταν 13 ετών.

Το δικαστήριο, μετά την κλήρωση των ενόρκων, όρισε ψυχίατρο-πραγματογνώμονα για να εξετάσει τον πρώτο μάρτυρα-παθόντα και να διαπιστώσει αν είναι σε θέση να καταθέσει στο ακροατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει πρόσφατα καταδικαστεί σε άλλη υπόθεση, που αφορά καταγγελίες φιλοξενούμενων της Κιβωτού του Κόσμου για σκληρές σωματικές τιμωρίες και πρακτικές σε βάρος ανηλίκων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για Άλκη Καμπανό: Παρέμβαση Εισαγγελίας για αίθουσα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά άμεσα την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας για τη δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού, ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες και να αποφευχθεί νέα διακοπή στη διαδικασία.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η νομιμότητα είναι διαρκής προσπάθεια για δίκαιη κοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σημασία αποτελεσματικής προστασίας πολιτών και ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, με αφορμή τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν σε 377 συλλήψεις οργανωμένου εγκλήματος τη διετία στη Βόρεια Ελλάδα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στη Χαλκιδική

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο αστυνομικού και 33χρονου στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής το 2025. Κατηγορούνται δύο άνδρες, ενώ οι συγγενείς μιλούν για την προσφορά και το ήθος της αστυνομικού που έχασε τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό, τραυματισμό και ρίψη σε θάλασσα – 2 συλλήψεις

Άνδρας από το Πακιστάν κατήγγειλε ότι ομοεθνείς του τον βίασαν, τραυμάτισαν και τον έριξαν στη θάλασσα του Θερμαϊκού. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.