ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Φώτο: ΑΠΕ

Αυξάνεται στο 65% η μεταφορά επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με την απόφαση να έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου.

Χαλαρώνουν ακόμα περισσότερο οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς αυξάνεται στο 65%, από 50%, ο μέγιστος αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Η απόφαση έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου και αφορά τα λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, τα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, τα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, τα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Με την πέμπτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων την 1η Ιουνίου, έχει καταγραφεί αύξηση του αριθμού επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουνίου σημειώθηκε αύξηση 13,94% της επιβατικής κίνησης, με τις επικυρώσεις εισιτηρίων να φτάνουν τις 931.876 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε επίσης την επόμενη μέρα 2 Ιουνίου με την άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη 26 Μαΐου να ανέρχεται στο 28%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών, νέες γραμμές ΟΑΣΑ και μέτρα για πυρόπληκτους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε σε προσλήψεις αναπληρωτών, συγκοινωνιακές ρυθμίσεις, μέτρα για πυρόπληκτους και αθλητικά προγράμματα. Η 2η φάση προσλήψεων αναπληρωτών φτάνει τους 6.500, νωρίτερα απ' το συνηθισμένο.
λεωφορεία ΟΑΣΑ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συγκοινωνιακές γραμμές ΟΑΣΑ σε Ανατολική και Δυτική Αττική από 18/9

Από 18 Σεπτεμβρίου εφαρμόζονται νέες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις ΟΑΣΑ σε Ανατολική και Δυτική Αττική, με περισσότερα δρομολόγια και απευθείας συνδέσεις με μετρό και προαστιακό, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε βασικούς σταθμούς και νοσοκομεία.
ΟΑΣΑ νέα λεωφορεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συγκοινωνιακές γραμμές και επεκτάσεις σε Ανατολική-Δυτική Αττική από 18/9

Από 18 Σεπτεμβρίου ο ΟΑΣΑ επεκτείνει το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών σε Ανατολική και Δυτική Αττική, με νέες γραμμές σε Λαυρεωτική, Μέγαρα, Ραφήνα, Μάνδρα και Θριάσιο, ενισχύοντας τη σύνδεση με μετρό, προαστιακό και λιμάνια.