ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φώτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Credits: Nick Paleologos / SOOC

Στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τη Μαρινέλλα παρουσία Μητσοτάκη

Σε συγκινητικό κλίμα και με πλήθος κόσμου, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία της Μαρινέλλας, παρουσία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, προσωπικοτήτων, της οικογένειάς της και πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με την παρουσία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τη μνήμη της μεγάλης ερμηνεύτριας Μαρινέλλας. Πλήθος κόσμου, καθώς και προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο, αποχαιρέτησαν τη σπουδαία τραγουδίστρια που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό πολιτισμό.

Μέχρι τις 13.00, η σορός της εκτίθετο σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά για να αποτίσουν φόρο τιμής. Η σορός έφθασε συνοδεία της κόρης της Τζωρτζίνας, των εγγονών της Μελίνας και Δημήτρη, καθώς και στενών φίλων της οικογένειας.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη. Η παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων της δημόσιας ζωής ανέδειξε τη διαχρονική επιρροή της ερμηνεύτριας.

Από τη Μητρόπολη πέρασε σχεδόν το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και προσωπικότητες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ανάμεσά τους οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Λάκης Λαζόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, οι συνθέτες Γιώργος Χατζηνάσιος και Μίνως Μάτσας, καθώς και οι Μανώλης Μητσιάς, Πέγκυ Ζήνα, Έλλη Κοκκίνου, Μαριάννα Λάτση, Ηλίας Ψινάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, οι Γιώργος Νταλάρας και Χάρις Αλεξίου θα εκφωνήσουν τους επικήδειους λόγους. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ, σύμφωνα με την επιθυμία της εκλιπούσας, αντί στεφάνων θα γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο της Β. Νέστορα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την τυφλή βία που στοίχισε τη ζωή της Βάγιας Νέστορα, τόνισε ότι η δημοκρατία και η ενότητα πρέπει να επικρατήσουν, εκφράζοντας στήριξη στους οικείους της και τα στελέχη της ΝΔ.
Μητσοτάκης, Γκιλφόιλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείπνο Μητσοτάκη για τα 250 χρόνια ΗΠΑ προς τιμήν της πρέσβειρας

Με αφορμή τα 250 χρόνια από την αμερικανική ανεξαρτησία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει απόψε δείπνο στο Μαξίμου προς τιμήν της Αμερικανίδας πρέσβειρας, με συμμετοχή κυβερνητικών και επιχειρηματικών παραγόντων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η βία δεν χωρά σε οργανωμένη κοινωνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τη Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, καταδίκασε τη βία και χαρακτήρισε εγκληματίες όσους εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες, μετά την επίθεση κατά της πολιτεύτριας ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Λεβέντη: Υπηρέτησε τις απόψεις του με πάθος

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Λεβέντη, χαρακτηρίζοντάς τον ξεχωριστή προσωπικότητα της δημόσιας ζωής και εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.