ΓΔ: 2130.26 3.16% Τζίρος: 26.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:39:42
Βενζινάδικο σε πλημμύρα
Έντονη βροχόπτωση και πλημμύρα σε βενζινάδικο στην πόλη.

Ρόδος: Κλειστά σχολεία λόγω ισχυρής κακοκαιρίας στο Νότιο Αιγαίο

Σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, λόγω κακοκαιρίας, τα σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη με τηλεκπαίδευση όπου είναι εφικτό, ενώ τα πλοία δεν εκτελούν δρομολόγια. Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ρόδου πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα ο κρατικός, περιφερειακός και δημοτικός μηχανισμός σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά από το πρωί της Τετάρτης. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, όπου αυτό είναι εφικτό, μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Τα πλοία εξακολουθούν να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν την εκτέλεση δρομολογίων. Ωστόσο, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου προσγειώθηκαν κανονικά σήμερα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, οι προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα και Βιέννη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, τόνισε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το κύριο χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι.

Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, υπογράμμισε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών της Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας πως «η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ