ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη της 35χρονης για την επίθεση με βιτριόλι

ο βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Μια σειρά από λάθη της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.

Το βασικότερο λάθος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι η 35χρονη κατηγορούμενη κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, κάμερα ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η επίθεση στη λεωφόρο Θησέως, την είχε καταγράψει την ώρα που έφευγε από το σημείο και έτσι οι αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση γνώριζαν τον σωματότυπό της. Εξάλλου, ένα αίτημα φιλίας στο facebook, που έκανε στο θύμα ένας φίλος της φερόμενης ως δράστιδας, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, προκάλεσε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- το μένος της.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος. Παράλληλα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι -το οποίο δεν διατίθεται στο λιανεμπόριο- και η Αστυνομία συνεχίζει πλέον τις έρευνές της προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μέσα σε 20 ημέρες αστυνομικοί περιφερειακών Υπηρεσιών εργαζόμενοι νυχθημερόν με μεθοδικότητα, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, κατάφεραν, υπό τη σωστή καθοδήγηση, να εξιχνιάσουν την υπόθεση» τόνισαν πηγές της ΕΛΑΣ στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για δύο αστυνομικούς στην υπόθεση Χένρι Νόβακ

Το εποπτικό όργανο της βρετανικής αστυνομίας ερευνά δύο αστυνομικούς για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη σύλληψη του 18χρονου Χένρι Νόβακ, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος και ψυχορραγούσε στο Σαουθάμπτον, προκαλώντας αντιδράσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 50χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία 18χρονης για βιασμό

Συνελήφθη 50χρονος στην Χερσόνησο μετά από καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό σε ξενοδοχείο. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών στην Αλβανία - Συλλήψεις από αστυνομία

Διαδηλωτές στην Αλβανία συνελήφθησαν βίαια επειδή πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών, διαμαρτυρόμενοι για νόμο που επιτρέπει πολυτελή ξενοδοχεία σε προστατευόμενες περιοχές. Έρευνα για τη στάση της αστυνομίας ξεκίνησε.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στην Κένυα: Νεκρός και τραυματίες από αστυνομικά πυρά σε διαδήλωση

Νεκρός ένας άνθρωπος και δύο τραυματίες στο Ναϊρόμπι, όταν η αστυνομία πυροβόλησε κατά διαδηλωτών στη φτωχογειτονιά Μαθάρε, όπου κάτοικοι διαμαρτύρονταν για απαγωγές από τις δυνάμεις ασφαλείας. Έγινε χρήση δακρυγόνων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: 31χρονος συνελήφθη με κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Στη Μύκονο συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράνομη διαμονή. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα και κινητά, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.