ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Εξάρθρωση σπείρας ψηφιακής απάτης στη Θεσσαλονίκη με συλλήψεις και δικογραφία

Η αστυνομία Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε σπείρα ψηφιακής απάτης και συνέλαβε έναν 30χρονο κι έναν 19χρονη που προσπάθησαν με πλαστοπροσωπία να μεταφέρουν 10.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία.

Μία υπόθεση ψηφιακής απάτης με χρήση υποκλοπής στοιχείων και πλαστοπροσωπίας εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνοντας δύο μέλη εγκληματικής συμμορίας.

Οι συλλήψεις αφορούν έναν 30χρονο ημεδαπό και μία 19χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης.

 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία, απάτη, πλαστογραφία, παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενοι επισκέφθηκαν τραπεζικό υποκατάστημα στην Καλαμαριά. Εκεί η 19χρονη, χρησιμοποιώντας εφαρμογή κινητού τηλεφώνου με στοιχεία άλλης γυναίκας, προσποιήθηκε τη δικαιούχο λογαριασμού και επιχείρησε να μεταφέρει 10.000 ευρώ.

Η παρατηρητικότητα του τραπεζικού υπαλλήλου αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς αρνήθηκε να ολοκληρώσει τη συναλλαγή, αποτρέποντας την απάτη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι πίσω από τη δράση τους βρισκόταν ένας 36χρονος λογιστής, ο οποίος φέρεται να παρείχε πρόσβαση σε τραπεζικούς κωδικούς και προσωπικά δεδομένα. Το όνομά του περιλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, η συμμορία είχε ήδη πραγματοποιήσει δύο απάτες, αποκομίζοντας συνολικά 11.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να διαπράξει άλλες δύο μέσω τραπεζικών υποκαταστημάτων στις περιοχές Περαίας, Νεάπολης και Σταυρούπολης.

Κατά τη σύλληψη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστή βεβαίωση κυριότητας τηλεφωνικής σύνδεσης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν για τις επικοινωνίες τους, αποδεικτικά συναλλαγών και το ποσό των 1.000 ευρώ, ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ενδεχόμενη εμπλοκή τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Θα συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης σε στελέχη της ΝΔ

Ο υπουργός Προστασίας και του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, εξέφρασε συλλυπητήρια στην Αφροδίτη Νέστορα και ευχές ανάρρωσης στους τραυματίες, διαβεβαιώνοντας ότι οι δράστες των επιθέσεων θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία».
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζημία άνω των 4,5 εκατ. ευρώ από κύκλωμα επιδοτήσεων

Ζημιά άνω των 4,5 εκατ. ευρώ υπέστησαν ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο από εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με ψευδείς δηλώσεις αγροτικών επιδοτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ συνολικά κατηγορούνται 334.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα

Προσωρινά κρατείται 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας το πλήρες ποσό της σύνταξής του. Κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και οπλοκατοχή, ενώ ανέφερε πως δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Αλβανού διωκόμενου για ληστεία που ζούσε παράνομα στη Θεσσαλονίκη

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης συνελήφθη 61χρονος αλβανικής καταγωγής, που αναζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol για ληστεία στην Κορυτσά το 2017. Διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.