ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 636.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:15:38
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Απάτη με μέθοδο «λογιστή»: Άρπαξαν 140.000 ευρώ από ηλικιωμένους

Σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με τη μέθοδο του «λογιστή» ξάφρισε πάνω από 140.000 ευρώ σε λίρες, κοσμήματα και μετρητά, πριν συλληφθούν τέσσερα άτομα.

Περισσότερα από 140.000 ευρώ σε χρυσές λίρες, κοσμήματα και μετρητά απέσπασαν επιτήδειοι το τελευταίο δεκαήμερο σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαπατώντας κυρίως ηλικιωμένους με τη μέθοδο του «λογιστή».

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης έβαλαν τέλος στη φερόμενη δράση τους, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα ως μέλη εγκληματικής ομάδας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο γυναίκες, 31 και 34 ετών, καθώς και δύο άνδρες, 36 και 16 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργός των συλληφθέντων τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματα, προσποιούμενος τον λογιστή. Υποστήριζε ότι έπρεπε να φωτογραφηθούν τα κοσμήματα και τα τιμαλφή του σπιτιού ενόψει της υποβολής της ετήσιας φορολογικής δήλωσης.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν μία από τις γυναίκες προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα από 66χρονη στην Κατερίνη, αλλά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. 

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας εντοπίστηκαν να την περιμένουν σε όχημα και συνελήφθησαν, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Από την προανάκριση προέκυψε ότι την ίδια ημέρα είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και έναν 93χρονο στην περιοχή.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι από 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου είχαν διαπράξει τέσσερις ακόμη τηλεφωνικές απάτες σε Χαλκιδική, Πιερία και Θεσσαλονίκη. Συνολικά απέσπασαν χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 133.000 ευρώ και μετρητά ύψους 9.500 ευρώ. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και αντικείμενα μεταμφίεσης όπως περούκα, μάσκες και φουλάρια.

Επιπλέον, για τον 36χρονο συλληφθέντα προέκυψε ότι εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία, με ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση πιθανών συνεργών και τη διερεύνηση της συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Οκτώ συλλήψεις για τη διακίνηση 32 παράτυπων μεταναστών

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα για τη μεταφορά συνολικά 32 μη νόμιμων μεταναστών σε έξι περιστατικά. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Εξάρθρωση δικτύου που συνδέεται με το ISIS

Οι αρχές στη Βόρεια Μακεδονία εξάρθρωσαν δίκτυο που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος στα Σκόπια. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, βρέθηκαν όπλα και σημαία του ΙΚ. Ένας 34χρονος κατηγορείται για προσηλυτισμό και τρομοκρατία.
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις και κατασχέσεις κάνναβης στον Άγιο Παντελεήμονα

Δύο άνδρες, 29 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα με 2 κιλά κάνναβης, 18 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και 16.900 ευρώ. Η σύλληψη έγινε μετά από φραστικό επεισόδιο και έρευνα στην οικία τους.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Φλώρινα για τηλεφωνική απάτη

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, στη Φλώρινα για τηλεφωνική απάτη σε βάρος 52χρονου, από τον οποίο απέσπασαν κοσμήματα και χρήματα αξίας 11.700 ευρώ. Τα τιμαλφή και τα χρήματα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά 12 μεταναστών

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για παράνομη μεταφορά συνολικά 12 μεταναστών, ανάμεσά τους 7 ανήλικοι, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που αποκάλυψαν αστυνομικοί έλεγχοι στον νομό.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έξι συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία

Συνελήφθη 45χρονος στην Περαία με εξοπλισμό που έφερε σήματα αστυνομίας και ασυρμάτους, ένας εκ των οποίων ήταν συντονισμένος στη συχνότητα της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, έγιναν πέντε ακόμη συλλήψεις για διαφόρων ειδών παραβάσεις.