Φώτο: ΑΠΕ

Επαναλειτουργία παιδότοπων στις 17 Ιουνίου 

Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης και για τον μήνα Ιούνιο.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου τίθεται, εκ νέου, σε λειτουργία και οι παιδότοποι, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του, ενώ θα ισχύουν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι οι παιδότοποι θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 μετά την απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του COVID-19 με τα  πρωτόκολλα ασφαλείας. 

Τέλος, σημειώνεται ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο πλέγμα μέτρων της κυβέρνησης και για τον μήνα Ιούνιο (ΚΥΑ 2219 – 10/6/20)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας ο Σ. Αρταβάνης-Τσάκωνας

Μαζί με τον συνεργάτη του, κ. Στέλιο Παπαδόπουλο (PhD), είναι συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Fondation Santé που υποστηρίζει την βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα. Επίσης, μαζί ίδρυσαν τις εταιρείες βιοτεχνολογίας Exelixis, Anadys και Cellzome.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταξη και των τιμών καυσίμων στην εφαρμογή e-καταναλωτής 

Στην εφαρμογή αναρτώνται καθημερινά οι μέσες τιμές πώλησης 1.400 προϊόντων από 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ με 2.400 καταστήματα, με τον καταναλωτή να μπορεί να συγκρίνει τιμές και να κάνει τις αγορές του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης: Απαγορεύονται τα πανηγύρια και όχι η λειτουργία των σχετικών αγορών

Απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών, διευκρινίζει η Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στα πανηγύρια

Ο υφυπουργός σημείωσε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων ωστόσο δεν απέκλεισε την περίπτωση να απαγορευτούν πλήρως τα πανηγύρια αν υπάρξουν παραβιάσεις.