Δύο αλλοδαποί διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν σε περιοχές της Ροδόπης, καθώς προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες, σε δύο διαφορετικά περιστατικά που αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές.
Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν έναν διακινητή, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεταφέροντας παράνομα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες προς την ενδοχώρα.
Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη διακινητή που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει.
Το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε έπειτα από εκτροπή, ενώ ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς επιτυχία, καθώς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.
Κατά τις επιχειρήσεις κατασχέθηκαν τα οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις υποθέσεις έχει αναλάβει το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.