ΓΔ: 1453.66 1.29% Τζίρος: 96.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής παρόχων για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και θα προσφέρει 1 εκατ. διανυκτερεύσεις. Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου.

Ξεκίνησε η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των παρόχων για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού size="4" face="Verdana">www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης. Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει, μέσω του προγράμματος, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nisia-tourismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο φουλ οι «μηχανές» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας για το 2023

Ο ΕΟΤ ως ένας βασικός πυλώνας προβολής και επικοινωνίας του ελληνικού τουρισμού όχι μόνο δεν εφησυχάζει, από τα επιτεύγματα του 2022, αλλά βάζει από τώρα πλώρη για νέες καμπάνιες διαρκείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ. Ζαχαράκη: Αποδεικνύεται στην πράξη η δυναμική του Αθλητικού Τουρισμού

Με σύμμαχο τον καιρό, αλλά και τη δίψα των συμμετεχόντων για αθλητική δράση, η Ελλάδα από άκρη σε άκρη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στίβο αγωνισμάτων, που προσελκύει επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Evoia-Eyboia-
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα αιτήσεων για το North Evia-Samos Pass

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, η δράση North Evia-Samos Pass έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 18.075 κάρτες, και παρατείνει την τουριστική περίοδο στις περιοχές αυτές.