ΓΔ: 2673.27 -0.94% Τζίρος: 311.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:16:38
Σφύρα δικαστηρίου

Θεσσαλονίκη: 35χρονος καταδικάστηκε για διαρκή παρακολούθηση 26χρονης

Ένας 35χρονος στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για επίμονη παρακολούθηση 26χρονης, παρά τις απορρίψεις και τις συστάσεις της ΕΛΑΣ. Ο άνδρας μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας συστηματικά το θύμα.

Σε υπόθεση επίμονης παρακολούθησης (stalking) καταδικάστηκε 35χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε μετατρέψει τη ζωή μιας 26χρονης γυναίκας σε διαρκή σκιά. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών για απειλή μέσω stalking, μετά από μήνυση της παθούσας.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, όλα ξεκίνησαν το 2022, όταν ο άνδρας άρχισε να της στέλνει μηνύματα μέσω κοινωνικών δικτύων. Με την πάροδο του χρόνου, τα μηνύματα έγιναν εκατοντάδες, παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις και τα «μπλοκαρίσματα» που του επέβαλε σε κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Παρά τις συστάσεις που του έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ., στην οποία είχε προσφύγει η 26χρονη, ο κατηγορούμενος συνέχιζε να αναζητά τρόπους επικοινωνίας, εκφράζοντας επίμονη επιθυμία για σχέση και ακόμη και για γάμο. Η γυναίκα κατέθεσε ότι ο 35χρονος αγνοούσε πλήρως τη βούλησή της και την παρακολουθούσε συστηματικά.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος την επισκεπτόταν στον χώρο εργασίας της, παρουσιαζόμενος ως πελάτης, καθώς και στο γυμναστήριο ή έξω από το σπίτι της. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη από άλλη πόλη για να βρίσκεται κοντά της.

Η 26χρονη προσκόμισε στη μήνυσή της 90 σελίδες με μηνύματα που της είχε αποστείλει ο άνδρας. «Σε κάθε απόρριψη η συμπεριφορά του γινόταν πιο έντονη», κατέθεσε ο εργοδότης της γυναίκας, ο οποίος εμφανίστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Κατά την απολογία του, ο 36χρονος αναγνώρισε ότι υπήρξε υπερβολικός στην επιμονή του, δηλώνοντας πως τον ενοχλούσε που δεν του απαντούσε. «Θα πληρώσω γι’ αυτό που έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής, επιβάλλοντας όρους να μην πλησιάζει την 26χρονη σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων και να απέχει από κάθε μορφή επικοινωνίας μαζί της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 2 μαθητές για επίθεση σε 17χρονο μαθητή

Δύο μαθητές λυκείου, 16 και 17 ετών, παραπέμφθηκαν σε δίκη στο δικαστήριο ανηλίκων για επίθεση σε 17χρονο συμμαθητή τους έξω από σχολείο στα Πεύκα. Κατηγορούνται για σωματική βλάβη, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για οπλισμό με φερόμενο στόχο Τούρκους

Δύο άνδρες, ένας 36χρονος Τούρκος και ένας 30χρονος Έλληνας, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με τον οπλισμό να προορίζεται για τουρκική εγκληματική ομάδα. Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η υπόθεση υποκλοπών ανοιχτή – Συνεχίζω τον αγώνα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως η υπόθεση των υποκλοπών θα κλείσει μόνο όταν δικαστούν οι υπεύθυνοι και τόνισε ότι αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε τη σημασία της συνέπειας λόγων και πράξεων.
Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες 30χρονου για εκδικητική πορνογραφία σε 17χρονη

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη σχημάτισαν δικογραφία για εκδικητική πορνογραφία και εξύβριση σε βάρος 30χρονου, με θύμα 17χρονη. Οι πράξεις φέρεται να τελέστηκαν τον Ιούνιο 2026 μέσω social media, έπειτα από σχετική καταγγελία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 69χρονου στη Θεσσαλονίκη με καταδίκη 120 ετών για διακίνηση

Στον Προμαχώνα συνελήφθη 69χρονος καταδικασμένος σε 120 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα 20) και πρόστιμο 2,3 εκατ. ευρώ για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Εντοπίστηκε από την αστυνομία και οδηγείται στον εισαγγελέα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20 μήνες με εξαγορά σε εργαζόμενη που έκλεβε στο ΚΥ

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με εξαγορά καταδικάστηκε 36χρονη εργαζόμενη σε Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης, που κρίθηκε ένοχη για επανειλημμένες κλοπές από την προϊσταμένη της, με συνολική «λεία» περίπου 1.000 ευρώ.