ΓΔ: 1375.86 0.76% Τζίρος: 33.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Φωτιά στο Μαρτίνο δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας

Ήδη για την περιοχή κινούνται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και την Βοιωτία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Λαμία και Λειβαδιά ενώ τις πρώτες ρίψεις έκαναν και τα δύο αεροσκάφη PZL.

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με την Βοιωτία. Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο και κινείται προς την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών απειλώντας να περάσει την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το χωριό Μαρτίνο.

Ήδη για την περιοχή κινούνται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και την Βοιωτία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Λαμία και Λειβαδιά ενώ τις πρώτες ρίψεις έκαναν και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου υπάρχουν πυκνοί καπνοί και είναι ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να κλείσει πρόσκαιρα η κυκλοφορία για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 12η ημέρα συνεχίζει η φωτιά στον Έβρο, μικρές εστίες σε Πάρνηθα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η χώρα, εκκένωση οικισμών στον Ασπρόπυργο

Στον Ασπρόπυργο σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.
Ypourgeio-prostasias-politi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για έξι συνολικά περιφέρειες

Απευθύνεται και πάλι έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην εκτελούν εργασίες ή άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς να τηλεφωνούν αμέσως στο 199.