ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: pixabay

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνάει το Αγρίνιο

Ο δήμος θα τοποθετήσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 81 ηλεκτρικά ποδήλατα σε εννέα ειδικούς χώρους μέσα στην πόλη, ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα της.

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει άμεσα η πόλη του Αγρινίου και το πρώτο καθοριστικό βήμα γίνεται με την κυκλοφορία δεκάδων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Όπως λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παπαναστασίου, «ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει ως δήμος, είναι να εξοικειώσουμε ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας με την ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας σταδιακά μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον».

Ειδικότερα, ο δήμος θα τοποθετήσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 81 ηλεκτρικά ποδήλατα σε εννέα ειδικούς χώρους μέσα στην πόλη, ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα της, όπως ο δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, οι πλατείες Δημάδη και Άρη Βελουχιώτη, τα δικαστήρια, ο περιβάλλον χώρος του πανεπιστημίου, πεζόδρομοι κ.α., προκειμένου να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Μάλιστα δύο από τους σταθμούς θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

Η εγκατάσταση των ηλεκτρικών ποδηλάτων εντάσσεται στο 4ο έργο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και ο προϋπολογισμός φθάνει τα 500.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη λειτουργία των εννέα σταθμών, προβλέπεται η τοποθέτηση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και στη συνέχεια να το επιστρέφουν σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

Παράλληλα, προβλέπεται η χρήση ποδηλάτων που θα μπορούν να εξυπηρετούν πολίτες με κινητικές δυσκολίες, ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα αυτά θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές - σταθμούς.

Ακόμη, προβλέπεται η εγκατάσταση ηλεκτρονικών βάσεων ασφάλισης, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης με στέγαστρα που έχουν αυτόνομες φωτοβολταικές εγκαταστάσεις, καθώς και συστήματα Wi - Fi spot, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως και συστήματα για την ενημέρωση των πολιτών.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή τη λειτουργία των ηλεκτρικών ποδηλάτων, «σύντομα, σε εννέα σημεία της πόλης μας, οι Αγρινιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ποδήλατο για να απολαμβάνουν, είτε τη βόλτα τους είτε να το χρησιμοποιούν για τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να αναγκάζονται να πάρουν το αυτοκίνητό τους». 

Επίσης, ο δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι, «οι συμπολίτες μου, θα υιοθετήσουν το νέο, σύγχρονο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης» και πρόσθεσε: «Πρόθεση μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και, κυρίως, να προτρέψουμε τους πολίτες να αποκτήσουν μια, πιο φιλική, στάση προς το περιβάλλον. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη και ανθρώπινη».

Άλλωστε, στόχος του δήμου είναι να υιοθετήσουν οι δημότες, με τη βοήθεια των ηλεκτρικών ποδηλάτων, μια διαφορετική κουλτούρα στον τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει σταδιακά στη μείωση των ρύπων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.