ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανασφάλεια στο 88% των Ελλήνων προκαλούν τα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό

Απρόθυμοι να ταξιδέψουν αεροπορικώς στο εξωτερικό δηλώνουν οι περισσότεροι πολίτες που συμμετείχαν σε έρευνα που πραγματοποίησε η Prorata μεταξύ μεταξύ 16 και 18 Ιουνίου.

Κάτι παραπάνω από ανήσυχοι αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια εμφανίζονται οι πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα της Prorata με θέμα το «Άνοιγμα των Συνόρων και Αεροπορικές Μετακινήσεις στο Εξωτερικό», η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 18 Ιουνίου. 

Μόλις ένας στους 10 συμμετέχοντες δηλώνει ότι μάλλον ή σίγουρα σκοπεύει να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας τους επόμενους τέσσερις μήνες. Μεταξύ όσων απάντησαν ότι δεν προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό «η έλλειψη χρημάτων και «ο φόβος σε σχέση με τον Covid - 19» εμφανίζονται ως κύριες αιτίες της συγκεκριμένης στάσης, ενώ δευτερευόντως «η έλλειψη διαθέσιμου χρόνου». 

Η μειοψηφία των συμμετεχόντων (40%) νιώθουν αρκετά ή πολύ ασφαλείς σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση της χώρας μετά την άρση των περιορισμών στις αεροπορικές πτήσεις, ενώ η πλειοψηφία αυτών (58%) νιώθουν καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ασφαλείς

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσιάζουν εντονότερο φόβο για τον Covid - 19 σε σχέση με τους άνδρες. Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του κοροναϊού, ως αποτρεπτικού παράγοντα πραγματοποίησης ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, είναι πιο έντονος μεταξύ των γυναικών, όπως και το αίσθημα ανασφάλειας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις αεροπορικές πτήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχύει έως τις 24 Ιανουαρίου για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού

Όλοι οι ταξιδιώτες άνω των 5 ετών μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, βάσει των κανόνων που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως 12 Νοεμβρίου της notam για τις πτήσεις εξωτερικού

Oι μόνιμοι κάτοικοι από Αργεντινή, Ινδία, Ουρουγουάη, Σουλτανάτο του Ομάν και Χιλή θα εισέρχονται στην Ελλάδα με την προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid) πριν την είσοδο στη χώρα.
tourismos-aerodromia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από 16 χώρες

Αφορά επιβάτες πτήσεων που προέρχονται από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Ρωσία και Τουρκία, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα τους.