ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
aerodromio, epivatiki, kinisi, aeroplana
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με PCR test θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από την Κυριακή

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00. Εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν εκτός χώρας για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Κυριακίδου: Έκκληση για εμβολιασμό 

Την ανάγκη του εμβολιασμού με στόχο την προστασία όλων επαναλαμβάνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου. «Στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες μας: η προστασία του εαυτού σας με τον εμβολιασμό προστατεύει τους άλλους, τα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες σας» τονίζει.

Η κ. Κυριακίδου αναφέρει ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Η Όμικρον είναι πιθανό να έρθει σε μεγάλο κύμα, φέρνοντας νέα πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα φυσικά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Διαθέτουμε αρκετά και ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για να καλύψουν και να ενισχύσουν πλήρως τους πάντες στην ΕΕ και έχουμε σχεδόν δύο χρόνια εμπειρίας με την COVID-19. Το 66% του πληθυσμού μας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Εξήντα δύο εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις έχουν ήδη δοθεί στην ΕΕ. Την περασμένη εβδομάδα χορηγήθηκαν σχεδόν 17 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις. Αυτό είναι καλό, αλλά μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα».

«Ενώ μαθαίνουμε περισσότερα για την Όμικρον, είναι σαφές ότι η υψηλότερη μεταδοτικότητα θα οδηγήσει σε γρήγορη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες. Το ECDC είναι σαφές: η αύξηση των κρουσμάτων θα φέρει επιπλέον νοσηλείες, εισαγωγές στη ΜΕΘ και απώλεια ζωών» προσθέτει.

Πλησιάζοντας προς τις γιορτές, η Στέλλα Κυριακίδου υπογραμμίζει ότι χρειάζεται ο μέγιστος σεβασμός «των μέτρων δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με την ταχεία αύξηση του αναμνηστικού εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της Όμικρον. Πάρα πολλά κράτη μέλη εξακολουθούν να υστερούν και τέσσερα εξακολουθούν να είναι κάτω από το 50% του πλήρους εμβολιασμού του συνολικού πληθυσμού. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

«Τα κράτη μέλη πρέπει να λάβουν τις σωστές αποφάσεις με βάση την επιστήμη και με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία. Όλοι πρέπει να σχεδιάσουν άμεσα την αύξηση της ικανότητας υγειονομικής περίθαλψης, να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα δημόσιας υγείας θα επανεισαχθούν και θα ενισχυθούν και ότι οι εμβολιασμοί θα αυξάνονται γρήγορα» καταλήγει η Ευρωπαία Επίτροπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως 12 Νοεμβρίου της notam για τις πτήσεις εξωτερικού

Oι μόνιμοι κάτοικοι από Αργεντινή, Ινδία, Ουρουγουάη, Σουλτανάτο του Ομάν και Χιλή θα εισέρχονται στην Ελλάδα με την προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid) πριν την είσοδο στη χώρα.
tourismos-aerodromia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από 16 χώρες

Αφορά επιβάτες πτήσεων που προέρχονται από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Ρωσία και Τουρκία, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα τους.
Maskes, Koronoios, FFP2, Corona Virus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με δική τους δαπάνη για το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό.
Thanos Plevris, Thanos Pleuris, Ypourgeio Ygeias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας από Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ειδικά για τον ευάλωτο πληθυσμό και πρόσθεσε πως αναμένονται μέχρι τέλος του έτους τα νέα εμβόλια των Pfizer και Moderna.