ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση

Ένας 22χρονος συνελήφθη στον Πειραιά με 530 γραμμάρια κοκαΐνης

Λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατέσχεσαν 530 γραμμάρια κοκαΐνης και συνέλαβαν 22χρονο μετά από καταδίωξη, καθώς προσπάθησε να διαφύγει με ΙΧ προκαλώντας ζημιές σε υπηρεσιακά και σταθμευμένο όχημα.

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, βάρους 530 γραμμαρίων, καθώς και στη σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού, προχώρησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από καταδίωξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών Αρχών, το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος από την πώληση της ποσότητας των ναρκωτικών κυμαίνεται από 26.500 έως και 53.000 ευρώ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι λιμενικοί εντόπισαν τον 22χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. όχημα. Ο οδηγός, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών του λιμενικού, αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις για έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους, με τον οδηγό να αγνοεί τα φωτεινά και ηχητικά σήματα των υπηρεσιακών οχημάτων. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 22χρονος επιχείρησε να εμβολίσει στελέχη του Λιμενικού προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, προκαλώντας υλικές ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα και σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε.

Τελικά, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Ο.ΔΙ.Ν. κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να περάσουν χειροπέδες στον 22χρονο. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο συλληφθείς φέρεται να απέρριψε νάιλον σακούλα, μέσα στην οποία βρέθηκε χάρτινο κουτί που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους 530 γραμμαρίων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, προχώρησε στην κατάσχεση της ποσότητας κοκαΐνης, η οποία θα αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Παράλληλα, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στον νότιο Λίβανο

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη νότια Λιβανία σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε άλλον έναν στην Καμπρίχα. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως στόχευσε δύο υπόπτους που παρακολουθούσαν στρατιώτες σε «ζώνη ασφαλείας».
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος πυρκαγιάς στο βρετανικό κοινοβούλιο λόγω έλλειψης ανακαίνισης

Το Ανάκτορο του Γουέστμινστερ κινδυνεύει από πυρκαγιά ή καταστροφή, καθώς οι βουλευτές αναβάλλουν την απαραίτητη ανακαίνιση, ενώ το κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως παλιές εγκαταστάσεις, διαρροές και αμίαντο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ανήλικοι διέρρηξαν ναό, γραφεία και οχήματα στην Ημαθία

Πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15-17 ετών, φέρονται να διέπραξαν 7 κλοπές και διαρρήξεις τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο στην Ημαθία, αφαιρώντας συνολικά 1.670 ευρώ και αντικείμενα αξίας 400 ευρώ από διάφορες περιοχές.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο διεθνές αεροδρόμιο Ριάντ, αφού εκδόθηκε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο. Το αεροδρόμιο είχε κλείσει για δύο εβδομάδες τον προηγούμενο μήνα λόγω επιθέσεων.
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάσχεση 207 κιλών κάνναβης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Πάνω από 207 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε αποθήκη του «Ελ. Βενιζέλος» τον Αύγουστο 2026 από αστυνομία και τελωνείο. Η αξία τους υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Βρέθηκαν μέσα σε 48 χαρτοκιβώτια.