ΓΔ: 2487.6 -2.14% Τζίρος: 360.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με λεία άνω των 200.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, με λεία άνω των 200.000 ευρώ. Έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, κατασχέθηκε οπλισμός και εξιχνιάστηκε σειρά διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδος για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η λεία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ομάδα φέρεται να εμπλέκεται σε σειρά από κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα και έχει κατασχεθεί οπλισμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο «θεαματικό» χτύπημα της οργάνωσης σημειώθηκε σε κατάστημα, από το οποίο αφαιρέθηκαν σχεδόν 150.000 ευρώ. Παράλληλα, τα φερόμενα ως μέλη της ομάδας φέρονται να διέπραξαν τρεις διαρρήξεις σε κατοικίες, αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα.

Επιπλέον, διερευνώνται δύο περιπτώσεις κλοπής – ενός αυτοκινήτου και μίας μοτοσικλέτας – καθώς και μία ληστεία σε βάρος πεζού.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να πραγματοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σύσκεψη με τον υπουργός Προτασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και στελέχη Αντιτρομοκρατικής για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα. Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, vα αποδοθεί Δικαιοσύνη στους ενόχους

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.
Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση περιφερειάρχη Αττικής για εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Με συγκλονιστική ανάρτηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την αγανάκτησή του για την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, που στέρησε τη ζωή της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα και έστειλε τα συλλυπητήριά του δημόσια.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Τασούλας για τις φονικές επιθέσεις και την απώλεια της Β. Νέστορα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε συλλυπητήρια για τον χαμό της Βάγιας Νέστορα, τονίζοντας ότι η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από εμπρηστικές επιθέσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και πως η κοινωνία αντιστέκεται στην ανομία και στον εκφοβισμό.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωακείμοβιτς: Δεν μας τρομοκρατούν οι εμπρηστικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζ. Ιωακείμοβιτς δήλωσε πως οι επιθέσεις «θρασύδειλων τραμπούκων» δεν τους εκφοβίζουν, αλλά τους ενώνουν και ενισχύουν τον αγώνα τους, μετά την εμπρηστική επίθεση στην οικία του.