Φώτο: Shutterstock

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με τη θερμοκρασία να κινείται από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καλοκαιρία θα έχει σήμερα ολόκληρη η χώρα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 19 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν αίθριο καιρό με τους ανέμους να κινούνται βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Αίθριος ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με τη θερμοκρασία να κινείται από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι.

Αίθριος ο καιρός σήμερα και στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ

Γενικά αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Έως 33 βαθμούς Κελσίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους 6 με 7 μποφόρ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ.