ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δίκη για τα Τέμπη
Φώτο: SOOC

Συμπληρωματική διάταξη για δίκη Τεμπών από το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η νέα διάταξη ορίζει ποιοι θα έχουν πρόσβαση στην αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη, μετά τις χωροταξικές αλλαγές στο Συνεδριακό Κέντρο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ.

Συμπληρωματική διάταξη της Προέδρου του Δικαστηρίου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, που εκδικάζει την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην ιστοσελίδα του Εφετείου Λάρισας.

Η νέα διάταξη καθορίζει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ, μετά τις πρόσφατες χωροταξικές αλλαγές που έγιναν για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων και καλύτερη οργάνωση του χώρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις επόμενες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου θα ισχύουν τα ίδια μέτρα που ορίζονται στη διάταξη της 31ης Μαρτίου 2026, σχετικά με την είσοδο δικηγόρων, διαδίκων, δημοσιογράφων και τρίτων προσώπων. Οι διαφοροποιήσεις που απαιτούνται θα ανακοινώνονται προφορικά ή εγγράφως, ανάλογα με τις ανάγκες της διαδικασίας.

Ειδικότερα, για τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27ης Μαΐου 2026, κατά την οποία θα εξεταστούν αντιρρήσεις και ενστάσεις από τα διάδικα μέρη, διευκρινίζεται ότι λόγω της αυξημένης χωρητικότητας της αίθουσας θα επιτραπεί η είσοδος σε:

1. Τους 36 κατηγορούμενους,

2. όλους τους διαδίκους που έχουν δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας (περίπου 250 άτομα),

3. τους συνηγόρους των διαδίκων (περίπου 240 άτομα),

4. τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Οι τρίτοι, έως 110 άτομα, θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία από την παρακείμενη αίθουσα εμβαδού 109,57 τ.μ., που βρίσκεται δεξιά της εισόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλενα Ακρίτα για την απόφαση στη δίκη βασανισμού Βασίλη Μάγγου

Πέντε από τους έξι αστυνομικούς καταδικάστηκαν για τα βασανιστήρια σε βάρος του Βασίλη Μάγγου, όπως αναφέρει η Έλενα Ακρίτα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Μάγγος ξυλοκοπήθηκε άγρια και πέθανε έναν μήνα αργότερα.
Πολωνός πρόεδρος Κάρολ Ναβρότσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Ο Πρόεδρος της Πολωνίας να εγκρίνει τους διορισμούς των δικαστών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τον Πολωνό πρόεδρο να επικυρώσει τον διορισμό 8 νέων δικαστών, υπογραμμίζοντας πως το Συνταγματικό Δικαστήριο πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομολογία της ΕΕ.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρθολομαίος στηρίζει Ουκρανία και ζητά επιστροφή απαχθέντων παιδιών

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επανέλαβε τη στήριξή του στον ουκρανικό λαό και τόνισε την ανάγκη ειρήνης και επιστροφής των απαχθέντων παιδιών, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ζελένσκι στο Φανάρι.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διέπραττε απάτες εκατομμυρίων μέσω σωματείου-ΜΚΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μέσω ΜΚΟ διέπραττε απάτες και υπεξαιρέσεις σε βάρος δωρητών και ωφελούμενων, με τα έσοδα να κατευθύνονται σε χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων. Συνελήφθησαν έξι άτομα, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
Άγαλμα δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΔ: Ημερίδα για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη στις 11 Νοεμβρίου

Η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να αναδείξει τις κατευθύνσεις της δικαιοσύνης στο μέλλον μέσα από τις νομοθετικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στον ευρωπαϊκό χώρο.