ΓΔ: 2702.54 0.04% Τζίρος: 244.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Προτομή σε μουσειακή έκθεση
Προτομή σε σύγχρονη έκθεση με ψηφιακό ξεναγό στην Ελλάδα, παρουσία επισκεπτών.

Παρατείνεται η θητεία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΕΜΣΤ, Κ. Γρέγου

Το ΕΜΣΤ ανανεώνει για πέντε ακόμη χρόνια τη θητεία της Κατερίνας Γρέγου ως καλλιτεχνικής διευθύντριας, μετά τη λήξη της το 2026. Υπό τη διεύθυνσή της, το μουσείο έζησε δυναμική περίοδο με πολλές εκθέσεις και διεθνείς συνεργασίες.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας της Κατερίνας Γρέγου στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας για ακόμη πέντε χρόνια, με ισχύ από τις 5 Ιουλίου 2026, ημερομηνία λήξης της τρέχουσας θητείας της.

Η απόφαση, που φέρει την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 724/27.05.2026).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την τελευταία πενταετία, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Γρέγου, το ΕΜΣΤ έχει καταγράψει την πιο δυναμική και παραγωγική του περίοδο. Το μουσείο υλοποίησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκθέσεων, διεθνών συνεργασιών, εκδόσεων, καθώς και εκπαιδευτικών και δημόσιων δράσεων.

Με περισσότερες από 60 εκθέσεις και επιμελητικά projects, το ΕΜΣΤ ανέδειξε σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς δημιουργούς, ενισχύοντας τη θέση του ως θεσμό αναφοράς για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα και διεθνώς. Παράλληλα, διεύρυνε τη δικτύωσή του στο εξωτερικό, προσφέροντας νέες ευκαιρίες προβολής και διασύνδεσης για τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Το ΕΜΣΤ συνεχίζει να χαράσσει πορεία ως ο κορυφαίος δημόσιος φορέας για τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα, με στόχο την παραγωγή γνώσης, την ενίσχυση του διαλόγου και τη διαμόρφωση ενός ανοιχτού και δημιουργικού πεδίου συνάντησης ανάμεσα στους καλλιτέχνες, τις ιδέες και την κοινωνία.

Πηγή φωτογραφίας: ΕΜΣΤ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενετία: Ο Νάνι Μορέτι διχάζει με την ταινία του στο 83ο Φεστιβάλ

Η νέα ταινία του Νάνι Μορέτι, «It will happen tonight», διαγωνίζεται στη Βενετία και διχάζει το κοινό. Πρόκειται για μια ρομαντική, σχεδόν σουρεαλιστική κομεντί με ήρωες έναν Γάλλο και μια Ιταλίδα που ερωτεύονται απρόσμενα.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή στα 77 του ο σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ στη Γαλλία

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Τόνι Γκάτλιφ, γνωστός για τις ταινίες του γύρω από την τσιγγάνικη κουλτούρα, πέθανε σε ηλικία 77 ετών στην Αρλ. Η οικογένειά του τον αποχαιρέτησε ευχαριστώντας τον για τη δημιουργικότητα και τη γενναιοδωρία του.
Αθηναϊκή πολυκατοικία προσόψεως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός στο σπίτι του στα Εξάρχεια ο Χρήστος Μαρκίδης

Ο ζωγράφος και ποιητής Χρήστος Μαρκίδης, 72 ετών, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στα Εξάρχεια. Γεννημένος στη Δράμα, σπούδασε στην ΑΣΚΤ, παρουσίασε πλούσιο έργο με έμφαση στις προσωπογραφίες και τη συμβολική χρήση του φωτός.
Κενή κορνίζα μουσείου
ΔΙΕΘΝΗ

Σικελία: Κλοπή τεσσάρων έργων του Αντονέλο ντα Μεσίνα από μουσείο

Τέσσερα ανεκτίμητα έργα του Αναγεννησιακού ζωγράφου Αντονέλο ντα Μεσίνα κλάπηκαν από μουσείο στη Μεσίνα. Μεταξύ αυτών, τρία τμήματα του Πολύπτυχου του Αγίου Γρηγορίου. Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στις αρχές.
Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλιάνικη αστυνομία βρήκε 8 κλεμμένα έργα Ματίς στη Σαν Πάουλο

Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανέκτησε οκτώ έργα του Ανρί Ματίς που είχαν κλαπεί το 2025 από βιβλιοθήκη του Σάο Πάολο. Τα έργα, αξίας 200.000 δολαρίων, βρέθηκαν μαζί με περίστροφο στην κατοχή ενόπλου.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη που υπηρέτησε με αφοσίωση την Τέχνη και δεν σιώπησε στα δύσκολα.