Φωτο: Shutterstock

Οι επανασυνδέσεις ρεύματος έχουν φθάσει στο 90%

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Οικονόμου, προανήγγειλλε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

Στο 90% έχει φθάσει η επανασύνδεση των διακοπών ρεύματος, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, μιλώντας στο Κοινοβούλιο. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου, που κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι για το διάστημα Μαρτίου - Ιουνίου 2020:

  • Από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000.
  • Από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

«Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν -μην ξεχνάμε- οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι «ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν». «Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι "λεφτόδεντρο" δεν υπάρχει», ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στην υψηλή τάση

Η Β’ Φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων μεταξύ Νάξου-Μυκόνου και Νάξου-Πάρου, καθώς και την κατασκευή υποσταθμού κλειστού τύπου (GIS) στη Νάξο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος της ΔΕΗ που φέρεται ότι κακοποίησε σκύλο στην Κρήτη

Με απόφαση του Προέδρου της ΔΕΗ τίθεται σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος που φέρεται να έχει διαπράξει άγριο βασανισμό ζώου στην Κρήτη. Με παρέμβασή του ο Κ. Χατζηδάκης ζήτησε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με την αυστηρότητα που αρμόζει.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι τέλος του έτους

Όπως ανέφερε ο πρέοδρος της ΔΕΗ, θα λειτουργούν πλέον 24 καταστήματα της ΔΕΗ με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 8 το βράδυ. Σε 74 καταστήματα θα εξυπηρετούνται οι καταναλωτές με ραντεβού και χωρίς αναμονή.