ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τον κοινωνικό τουρισμό 

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. 

Ολοκληρώνεται σήμερα 2 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό, οι οποίες έχουν φθάσει σε επίπεδο - ρεκόρ ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος έχουν διευκρινιστεί από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Όσοι είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ).
  • Όσοι έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Όσοι έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών.
  • Όσοι συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας).
  • Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας χρησιμοποιώντας είτε τους κωδικούς του TAXISNet είτε τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά, θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατομμύρια ευρώ.

Οι προϋποθέσεις

Για πρώτη φορά, επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια.
Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Ακόμα, για πρώτη φορά, προστίθεται ο νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των δέκα διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Έβρου ή από μία έως έξι, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

diakopes-tourismos-skyexpress-ethniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με ενισχυμένες επιδοτήσεις

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το πρόγραμμα φέτος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους. Αυξημένες οι φετινές τιμές επιδότησης.
tourismos, turism, Nisia, kefalonia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώδεκα διανυκτερεύσεις για τον κοινωνικό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές

Διπλασιάζεται η διάρκεια των διακοπών κοινωνικού τουρισμού στους πυρόπληκτους δήμους με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη των πληγέντων.
ypourgeio-ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνει διαχειριστής στο Ταμείο της Αγροτικής, στον εισαγγελέα ο φάκελος

Οι εποπτικές αρχές, προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και διαπίστωσαν σειρά ελλείψεων και παρεκκλίσεων στον τρόπο λειτουργίας του, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.