ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κοινωνικός Τουρισμός: Παράταση για καταλύματα και επιχειρήσεις - Λήγει απόψε για δικαιούχους

Έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 350.000 αιτήσεις. Από φέτος αυξήθηκε η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Παρατείνεται μέχρι την Τρίτη, 7 Ιουλίου και ώρα 23:59 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ, ενώ λήγει απόψε η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για το ενισχυμένο και διευρυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος της ημέρας και ώρα 23:59, ενώ ήδη έχουν υποβληθεί πάνω από 350.000 αιτήσεις.

Όπως είναι ήδη γνωστό, φέτος ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής, φέτος επιταχύνεται η διαδικασία αποπληρωμής των παρόχων του προγράμματος, καθώς αυτή θα ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών. 

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου επιβατηγού ναυτιλίας. 

Επίσης, αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30.000.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

diakopes-tourismos-skyexpress-ethniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με ενισχυμένες επιδοτήσεις

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το πρόγραμμα φέτος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους. Αυξημένες οι φετινές τιμές επιδότησης.
tourismos, turism, Nisia, kefalonia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώδεκα διανυκτερεύσεις για τον κοινωνικό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές

Διπλασιάζεται η διάρκεια των διακοπών κοινωνικού τουρισμού στους πυρόπληκτους δήμους με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη των πληγέντων.