Φώτο: Shutterstock

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να κινείται από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 21 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο σήμερα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Βόρειοι 2 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να κινείται από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ οι άνεμοι.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με τη θερμοκρασία να κινείται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ οι άνεμοι.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να κινείται από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 θα πνέουν οι άνεμοι, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι 2 με 4 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Μεταβλητοί 3 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ