ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Γιατρός με στηθοσκόπιο
Φωτο: Shutterstock

Υγεία: Στάση εργασίας την Τετάρτη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Στάση εργασίας 12:00-15:00 πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην υγεία, με συγκέντρωση στις 12:30 στο Υπουργείο Εργασίας για την ένταξη στα ΒΑΕ.

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στην υγεία την Τετάρτη 10 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό τους από την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «άδικη μεταχείριση» και «άνιση μεταχείριση στα ασφαλιστικά δικαιώματα», υποστηρίζοντας ότι το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου «δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων αν και ιδίων επαγγελμάτων».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει ήδη πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη, το οποίο εισηγείται την ένταξη των επαγγελμάτων υγείας του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ στα ΒΑΕ, χωρίς ωστόσο να έχει αξιοποιηθεί νομοθετικά. 

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «η εν λόγω επιτροπή εισηγείται την εφαρμογή του κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ σε όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως ημερομηνίας πρόσληψης και σχέσης εργασίας».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «ο κανονισμός αναθεωρήθηκε και ισχύει από 1.1.2012 με αυστηρά επιδημιολογικά κριτήρια και μάλιστα στην καρδιά των μνημονίων», γεγονός που, σύμφωνα με τους εργαζομένους, καθιστά αδικαιολόγητη τη μη ένταξη των επαγγελμάτων τους στα ΒΑΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάπας Λέων χειρουργείται σήμερα για αφαίρεση οζιδίου στον πνεύμονα

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ' θα υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση για αφαίρεση οζιδίου στον πνεύμονα, σύμφωνα με το Βατικανό. Νοσηλεύεται στην κλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι. Ο καρδινάλιος Παρολίν εξέφρασε συμπαράσταση και ευχές για ανάρρωση.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ερευνάται ο θάνατος 51χρονης γυναίκας

Μια 51χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική μετά από αιμοκάθαρση σε ιδιωτική κλινική. Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια, ενώ διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση και η προανάκριση ανατέθηκε στο Α.Τ. Πολυγύρου.
Νοσοκομείο στην Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 5.000 νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα στο Τοκά, ελέγχεται το νερό

Περίπου 5.000 άνθρωποι στο Τοκάτ της βόρειας Τουρκίας παρουσίασαν γαστρεντερικά συμπτώματα, πιθανώς από μόλυνση νερού. 70 νοσηλεύτηκαν, 40 πήραν εξιτήριο. Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν κινδυνεύει καμία ζωή.
Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Silver alert για την ηλικιωμένη που βρέθηκε διασωληνωμένη μετά από φωτιά στο Πανόραμα

Βρέθηκε η 78χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μετά από silver alert. Εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς στο Πανόραμα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη με εγκαύματα.
Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα διασωληνωμένη με εγκαύματα από φωτιά στο Πανόραμα

Ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη με σοβαρά εγκαύματα μετά τον εντοπισμό της χωρίς αισθήσεις σε πυρκαγιά στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 20 πυροσβέστες και έξι οχήματα.