ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έφτασαν στον Πειραιά 466 πρόσφυγες από Μόρια και Χίο

Έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Νήσος Σάμος» που μετέφερε 466 συνολικά πρόσφυγες από Λέσβο και Χίο με στόχο να μετακινηθούν σε δομή στη κεντρική Μακεδονία.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 453 μετανάστες από το κέντρο της Μόριας στη Μυτιλήνη και 13 από τη Χίο. Πρόκειται για τις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες που έχουν αιτηθεί άσυλο. Εντός της ημέρας να επιβιβαστούν σε 17 λεωφορεία με προορισμό τη δομή στο Βαγιοχώρι κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.

Αλλοι 71 μετανάστες μεταφέρονται από τη Λέρο και από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2". Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στην πύλη Ε-1 στις 09:40 το πρωί. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε Αττική και Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 400 ακόμα αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού από τη Σύμη στον Πειραιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν θέλει «η Γαλλία να μην είναι πολύ ελκυστική» για τους πρόσφυγες

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σκλήρυνε πρόσφατα τους τόνους για την μετανάστευση, έκρινε ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλον τον κόσμο, αν θέλει να τον υποδέχεται καλά».
ΔΙΕΘΝΗ

Εκβιασμός Ερντογάν σε Ευρώπη - ΗΠΑ με μοχλό τους πρόσφυγες

Για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να ασκήσει πιέσεις τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ δηλώνοντας πως η χώρα του δεν μπορεί να διαχειρίστει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη βόρεια Συρία.