Φώτο: ΑΠΕ

Κοινωνικό crowdfunding από την Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας

Από τον Απρίλιο 2018 έως και τον Δεκέμβριο 2019, συγκεντρώθηκαν 470 τόνοι οπωροκηπευτικών από τα οποία επιλέχθηκαν 324 τόνοι που  προσφέρθηκαν σε όσους έχουν ανάγκη.

Μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς στη Θεσσαλονίκη ενισχύει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). 

H Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), μαζί με το Διεθνές Ινστιτούτο Εκπαίδευσης «Τεχνόπολις», πραγματοποιούν την πρωτοβουλία «SOCIAL PLATE» για την αξιοποίηση φρούτων και λαχανικών που παραχωρούνται από τους εμπόρους της ΚΑΘ στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Κοινωνική Επισιτιστική Βοήθεια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» που έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό. 

Καθημερινά, οι ενδιαφερόμενοι έμποροι παραδίδουν ποσότητες μη εμπορεύσιμων οπωροκηπευτικών, από τα οποία, επιλέγονται τα κατάλληλα προς κατανάλωση, ανασυσκευάζονται και διανέμονται σε κοινωνικούς φορείς, που τα προσφέρουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από τον Απρίλιο 2018 έως και τον Δεκέμβριο 2019, συγκεντρώθηκαν 470 τόνοι οπωροκηπευτικών από τα οποία επιλέχθηκαν 324 τόνοι που προσφέρθηκαν σε όσους έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «στοχεύοντας στην στήριξη και την ενδυνάμωση της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας,  καλούνται, όλοι όσοι μπορούν, να συνεισφέρουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας Act4Greece προκειμένου να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας  του προγράμματος SOCIAL PLATE.

Ακόμα κι ένα μικρό ποσό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στον μεγάλο κοινό στόχο:  Να προσφέρουμε τρόφιμα σε όσους τα χρειάζονται».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το act4greece.gr  ή να παρακολουθήσετε το video του Social Plate στο YouTube εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες στο τμήμα της Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ αύριο θα γίνουν στο τμήμα μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας και Παύλου Μελά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταξύ 15 έξυπνων πόλεων η Θεσσαλονίκη με το κέντρο καινοτομίας της Cisco

Η επένδυση της Cisco στο κέντρο εκτιμάται σε 12 εκατομμύρια ευρώ στην επόμενη τετραετία και αφορά σε εξοπλισμό, δημιουργία λύσεων και πιλοτικών εγκαταστάσεων, αμοιβές προσωπικού και άλλα. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μουσείο Ιατρικής σχεδιάζεται στη Θεσσαλονίκη

H ύπαρξη του συγκεκριμένου μουσείο θα συνεισφέρει και στον ιατρικό τουρισμό, αφού μια επίσκεψη στους χώρους του θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ελεύθερου χρόνου των συνέδρων που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη.