ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Παράνομες οι απεργίες σε τρένα και προαστιακό-Κανονικά τα δρομολόγια

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών ύστερα από απόφαση δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες. Κανονικά τα δρομολόγια αύριο και μεθαύριο.

Κανονικά θα εκτελούνται όλα τα δρομολόγια σε τρένα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών διαδρομών, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, αφού οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με απόφαση του Δικαστηρίου (είχαν προσφύγει οι διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) κρίθηκαν παράνομες.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ενημερώνει ότι προχωρά σε αναστολή των κινητοποιήσεων και δηλώνει: «Παραμένουμε πιστοί στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για ΣΣΕ και θα οργανώσουμε ξανά τις κινητοποιήσεις μας και με νέες αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε τόσο για υπογραφή ΣΣΕ όσο και για όποια νομοσχέδια κατατίθενται και καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια τρένου και προαστιακού

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκαν παράνομες κι έτσι κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια τρένου και προαστιακού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις καλεί η ΓΣΕΕ

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 21 Μαΐου ενάντια στην ακρίβεια

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, 14 χρόνια μετά τα μνημόνια, «όπου οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής και οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».