ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Οινόη, συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η πυρκαγιά στην Οινόη. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν καπνούς, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Μάνδρα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Οινόη του δήμου Μάνδρας–Ειδυλλίας, που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση. 

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, αντιμετωπίζοντας πλέον μόνο καπνούς εντός της περιμέτρου όπου εξαπλώθηκε η φωτιά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:30 στη θέση Σφάκα, κοντά στην Οινόη, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξεκίνησε από ξερά χόρτα πριν επεκταθεί σε δασική περιοχή. 

Στο σημείο επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα, καθώς και πλήθος εθελοντών και ομάδων Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας χθες πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού από 29 εναέρια μέσα – 19 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο είχαν ρόλο συντονισμού. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας–Ειδυλλίας, καθώς και μηχανήματα έργου που συνεργάζονται με τη Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται μέσω του Κινητού Επιχειρησιακού Κέντρου ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ στην περιοχή έχει αναπτυχθεί και Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης με drone.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω της πυρκαγιάς, έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως σε όλα τα σημεία της Μάνδρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται σήμερα για τις Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου. Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) αναμένεται σε αρκετές ακόμη περιοχές, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Εύβοια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς – Εκκενώνονται οικισμοί

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς από το απόγευμα, με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Το 2027 θα προσληφθούν 600 νέοι πυροσβέστες θητείας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε στη «Βραδυνή» την πρόσληψη 600 πυροσβεστών φέτος και άλλων 600 το 2027. Τόνισε τη μείωση πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων φέτος, αλλά και την ανάγκη επαγρύπνησης.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή η Ρόδος για την κακοκαιρία: Έτοιμες υπηρεσίες και εθελοντές

Σε ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Ρόδου λόγω πορτοκαλί συναγερμού για καταιγίδες. Η πρώτη βροχόπτωση δεν δημιούργησε προβλήματα, ενώ συνεχίζονται περιπολίες και έλεγχοι από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για οσμή αερίου σε σχολείο Γκράβας—Προληπτική εκκένωση

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για οσμή αερίου σε σχολείο στη Γκράβα, στην οδό Ταυγέτου. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα και το σχολικό συγκρότημα εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ ενημερώθηκε και ο ΔΕΣΦΑ.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΑΟΕ ερευνά τη φωτιά σε καφετέρια της Νέας Ιωνίας τα ξημερώματα

Το Τμήμα Εκβιαστών διερευνά ύποπτη πυρκαγιά σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, όπου στο παρελθόν είχε σημειωθεί αιματηρό περιστατικό. Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και διαμερίσματα, ενώ απομακρύνθηκαν έξι ένοικοι.
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία – Εκκενώθηκε πολυκατοικία

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε καφέ στη Νέα Ιωνία, με 18 πυροσβέστες και 5 οχήματα να επεμβαίνουν. Το κτίριο εκκενώθηκε προληπτικά, έξι άτομα απομακρύνθηκαν και οι αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς.