ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καλοκαίρι ήλιος ουρανός
Ο λαμπερός ήλιος καλοκαιριού σε καθαρό γαλάζιο ουρανό, ιδανικό για άρθρο πρόβλεψης καιρού.

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Στα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Όμβροι και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Εκ νέου ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου και στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 32, στην Ήπειρο από 16 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 17 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 30 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 και 37 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα βορειοδυτικά πελάγη και στο Καρπάθιο πέλαγος 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Με έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζεται η κακοκαιρία Erminio, που θα χτυπήσει

Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται σήμερα σε πολλές περιοχές, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, ενώ δυνατοί άνεμοι και αφρικανική σκόνη αναμένονται στη νότια Ελλάδα.
Πλημμύρες Θεσσαλία εναέρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Ειδοποίηση 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από ειδοποίηση του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες των αρχών μέχρι το πρωί της Πέμπτης.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από το 112 για κακοκαιρία στην Πιερία – Σε ετοιμότητα η Π.Ε.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι Πιερίας, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων έως το πρωί της Πέμπτης. Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου.
Καπνός πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Αποπνικτική ατμόσφαιρα από σκόνη, περιορίστε τις μετακινήσεις

Πυκνή αφρικανική σκόνη έχει καλύψει την Κρήτη και οι Αρχές ζητούν περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων. Χαμηλή ορατότητα και ισχυροί άνεμοι προκαλούν προβλήματα, κυρίως στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας για αυτοπροστασία από την κακοκαιρία Erminio

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτρέπει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.