ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αίθριος ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα, με κατά τόπους νεφώσεις

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα υπάρξουν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου θα κινηθεί η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Το βράδυ γεγικά αίθριος. Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ οι άνεμοι και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Aίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη ενώ από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος. Μεταβλητοί ασθενείς θα πνέουν οι άνεμοι, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.