ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι συλληφθέντες στην πορεία της Πέμπτης

Από νωρίς το πρωί τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από εκατοντάδες φίλους συμφοιτητές και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων που υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση.

Ελεύθεροι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι εννέα κατηγορούμενοι για επεισόδια κατά την διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη Πέμπτη. Οι κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων ανά περίπτωση αποδίδονται και εννέα πλημμελήματα, κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με ανακριτή και Εισαγγελέα να κρίνουν ότι σε έξι από αυτούς πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.

Από νωρίς το πρωί τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από δεκάδες - τουλάχιστον 500- φίλους συμφοιτητές και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων οι οποίοι υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα.
elliniki astynomia-listeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 28χρονης: Απομακρύνθηκαν έξι αστυνομικοί από ΑΤ Αγ. Αναργύρων

Έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, απ’ όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το «100» και τα στοιχεία εντός των ημερών θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Greek Mafia: Έγιναν τρεις συλλήψεις, άλλοι πέντε ταυτοποιήθηκαν

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες είναι πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.