ΓΔ: 1490.53 1.27% Τζίρος: 49.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:45:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στο ΕΣΥ 365 ιδιώτες γιατροί για κάλυψη έκτακτων αναγκών

Συνολικά στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα απασχοληθούν 365 ιδιώτες γιατροί, με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών για διάρκεια έως δύο μήνες, με δυνατότητα παράτασης της συνεργασίας για δύο ακόμη μήνες.

Τη δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών παρέχει το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα απασχοληθούν 365 ιδιώτες γιατροί, με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών για διάρκεια έως δύο μήνες, με δυνατότητα παράτασης της συνεργασίας για δύο ακόμη μήνες. Πρόκειται για παθολόγους, γενικούς γιατρούς, ωτορινολαρυγγολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, καρδιολόγους, παιδίατρους και ιατρούς με εξειδίκευση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατανομή ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία μεταξύ των ΥΠΕ, με απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, έχει ως εξής:

  • 1η ΥΠΕ Αττικής: 10.
  • 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου: 50.
  • 3η ΥΠΕ Μακεδονίας: 35.
  • 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης: 60.
  • 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: 24
  • 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας: 133.
  • 7η ΥΠΕ Κρήτης: 53.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: 1137 νέες προσλήψεις για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσκληση για την ένταξη 700 ιατρών στο Μητρώο του Ε.Σ.Ι. του ΚΕ.Π.Α

«Η απόφασή μας αυτή, που έρχεται λίγους μήνες μετά την αύξηση κατά 50% των αμοιβών των ιατρών των ΚΕΠΑ, αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου μας για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
xaritsis, syriza
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρίτσης: Ανάγκη επανίδρυσης του ΕΣΥ και για την παιδιατρική φροντίδα

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, «η υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων υποβαθμίζει τις δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας και στην παιδο-ογκολογική φροντίδα».