ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υποχρεωτική η μάσκα στο σούπερ μάρκετ και για πελάτες

Οι καταναλωτές από αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου υποχρεούνται να εισέρχονται στα σουπερ μάρκετ φορώντας μάσκα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα.

Υποχρεωτική από αύριο η μάσκα στα σούπερ μάρκετ και για εργαζόμενους και για καταναλωτές, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική απόφαση που υπεγράφη σήμερα και ισχύει από αύριο, στο πλαίσιο των μέτρων της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανάρτηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη στο twitter: «Εφαρμόζοντας η πολιτική ηγεσία τού υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές».

Υπενθυμίζουμε πως και στη Γαλλία πριν λίγες μέρες έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους που δέχονται κοινό και «κυρίως τα εμπορικά καταστήματα», όπως δήλωσε ενώπιον της Γερουσίας ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. Μέχρι σήμερα η Γαλλία ζητούσε από τους πολίτες να φορούν κάλυμμα προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στα καταστήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ