ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ieronymos
Πηγή: Shutterstock

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας

Το θέμα που έχει που έχει διαταράξει τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο Μόσχας θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το προσεχές Σάββατο συγκαλείται εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με μοναδικό θέμα το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο έχει διαταράξει τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείο με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, που προκαλεί εντάσεις και στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζοντας την ευχή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «κατ’ αυτήν την ετήσια ιερά σύναξή μας, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, μαζί με τον Άναρχο Πατέρα Του και το Πανάγιο και Τελεταρχικό Πνεύμα, να στηρίξουν ακλινή (και) ακράδαντον, την Εκκλησίαν και να φωτίσουν όλους μας για την καλή έκβαση των εργασιών».

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αρχιεπίσκοπος, η σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας συνήλθε «εν μέσω ποικίλων κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία συμπνίγουν την ικμάδα ζωής του λαού μας και του δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας, καθιστώντας έτσι, τουλάχιστον μέσα από μια ανθρώπινη θεώρηση των πραγμάτων, το μέλλον του αβέβαιο».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα, όπως το φαινόμενο της υπογεννητικότητος, οι συνέπειες του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και την αποστολή της Εκκλησίας και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών το Άγιο Όρος σε νέα ενεργειακή εποχή

Το έργο που θα στοιχίσει 13 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, ενώ η εκτιμώμενη μείωση κατανάλωσης ενέργειας θα είναι στα 4 εκατ. κιλοβατώρες κατ' έτος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστάσιμο μήνυμα ελπίδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ξεχωριστή αναφορά δε έκανε σε όλους εκείνους, οι οποίοι στα ερευνητικά και νοσηλευτικά κέντρα δίνουν «θυσιαστικά την μάχη για να συνδράμουν όλους εμάς ώστε να υπερβεί η ανθρωπότητα και αυτήν την σκληρή δοκιμασία.»
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάσταση στις 9 το βράδυ με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλες οι Ακολουθίες θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα από την Κυριακή των των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης – Ιερώνυμος συζήτησαν για τη λειτουργία εκκλησιών το Πάσχα

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε «θερμό» κλίμα έθεσε στο τραπέζι τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων τους, την περίοδο του Πάσχα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.