ΓΔ: 1458.78 0.76% Τζίρος: 95.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:45:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ieronymos
Πηγή: Shutterstock

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας

Το θέμα που έχει που έχει διαταράξει τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Πατριαρχείο Μόσχας θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το προσεχές Σάββατο συγκαλείται εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με μοναδικό θέμα το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο έχει διαταράξει τις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείο με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, που προκαλεί εντάσεις και στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζοντας την ευχή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «κατ’ αυτήν την ετήσια ιερά σύναξή μας, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, μαζί με τον Άναρχο Πατέρα Του και το Πανάγιο και Τελεταρχικό Πνεύμα, να στηρίξουν ακλινή (και) ακράδαντον, την Εκκλησίαν και να φωτίσουν όλους μας για την καλή έκβαση των εργασιών».

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αρχιεπίσκοπος, η σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας συνήλθε «εν μέσω ποικίλων κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία συμπνίγουν την ικμάδα ζωής του λαού μας και του δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας, καθιστώντας έτσι, τουλάχιστον μέσα από μια ανθρώπινη θεώρηση των πραγμάτων, το μέλλον του αβέβαιο».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα, όπως το φαινόμενο της υπογεννητικότητος, οι συνέπειες του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και την αποστολή της Εκκλησίας και οι προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιον Όρος: Ανακοίνωση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Ενθαρρύνουμε και επαινούμε όσους προκρίνουν την φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και είμαστε συνοδοιπόροι εις τον αγώνα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Το απόγευμα το Φώς έρχεται στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean. Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτόν τον πόλεμο

Η Εκκλησία της Ελλάδος δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των υπολοίπων μελών της Ιεράς Συνόδου καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει τόσο ανθρώπινο πόνο.
ekklisia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Αδύνατο να ελέγχουμε πιστοποιητικά ή τεστ των πιστών

Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι συμπαρίσταται στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, αλλά δεν είναι εφκτό το προσωπικό των ναών να αναλάβει την ευθύνη του ελέγχου πιστοποιητικών ή τεστ.