ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
Εξειδικευμένο πυροσβεστικό όχημα καταπολεμά πυρκαγιά σε δασική περιοχή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση Χαλκιδικής λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων θα ισχύει το Σάββατο 1η Αυγούστου 2026, 8:00-20:00, σε δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

Σε ισχύ τίθεται αύριο, Σάββατο, απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Κουφίδη.

Η απαγόρευση αφορά το διάστημα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ της 1ης Αυγούστου 2026 και εφαρμόζεται στις εξής περιοχές:

- Στον Δήμο Κασσάνδρας: Χερσόνησος Κασσάνδρας – «Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό έως Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της Τ.Κ. Παλιουρίου.

- Στον Δήμο Σιθωνίας: Χερσόνησος Σιθωνίας – Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.

- Στον Δήμο Αριστοτέλη: (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατονίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου).

Για την τήρηση του μέτρου θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου των δασικών δρόμων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Προβλέπεται απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές, με εξαίρεση τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις δράσεις πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καλεί κατοίκους και επισκέπτες να τηρήσουν την απαγόρευση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Η συμμόρφωση είναι σημαντική για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των δασικών οικοσυστημάτων και της δημόσιας περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η παραβίαση της απόφασης επισύρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητής κατέρρευσε σε σχολείο στο Πευκοχώρι, νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη

Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται 17χρονος μαθητής Λυκείου Πευκοχωρίου που κατέρρευσε στο σχολείο. Του παρασχέθηκε άμεσα ΚΑΡΠΑ και απινίδωση από γιατρό εθελοντή του προγράμματος Kids Save Lives.
Εγκαταστάσεις ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕπ-ΕΥΑΘ: Νέο επενδυτικό πλάνο για ύδρευση σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Η ΕΤΕπ, με τη στήριξη του InvestEU, θα βοηθήσει συμβουλευτικά την ΕΥΑΘ για μακροπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα, με στόχο βελτιωμένες και ανθεκτικές υποδομές ύδρευσης-αποχέτευσης στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της κλιματικής πρόκλησης.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δασική πυρκαγιά στην Ελάνη Χαλκιδικής – Ενισχύονται οι δυνάμεις, μήνυμα 112

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην Ελάνη Κασσάνδρας, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μήνυμα 112 ενημέρωσε τους κατοίκους, ενώ συμμετέχει και ο Δήμος με υδροφόρες.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δασική πυρκαγιά στην Ελάνη Χαλκιδικής: Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Δασική πυρκαγιά καίει στην Ελάνη Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 11 οχήματα, εθελοντές, 1 ελικόπτερο, 6 αεροσκάφη και ο Δήμος Κασσάνδρας συνδράμει με υδροφόρες.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμό και παραβάσεις πυροπροστασίας σε τέσσερις πόλεις

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε Πάρο, Τρίκαλα, Ρόδο και Χαλκιδική για εμπρησμό και παραβάσεις πυροπροστασίας. Στην Πάρο συνελήφθη άνδρας για πυρκαγιά σε «γουρούνα» που έκαψε 12 στρέμματα στη Στρούμπουλα Λευκών.