ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά κατακαίει δασική έκταση κοντά στην Πάτρα, με έντονο καπνό και φλόγες.

Νύχτα αγωνίας με φωτιές σε Νεραντζιές και Φίχτι Αργολίδας

Σκληρή μάχη με τη φωτιά στις Νεραντζιές Αιγιάλειας δίνουν οι πυροσβέστες εντός δύσβατης περιοχής, με ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο τους. Σε ετοιμότητα και στο Φίχτι Αργολίδας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στις Νεραντζιές της Αιγιάλειας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Παράλληλα, στο Φίχτι της Αργολίδας, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας, Νίκος Καραΐσκος, «η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα σε δύσβατο σημείο, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης».

Ο κ. Καραΐσκος συμπλήρωσε πως οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν αδιάκοπα, αντιμετωπίζοντας συνεχείς αναζωπυρώσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ενισχυθούν οι προσπάθειες με την συνδρομή εναέριων μέσων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι υδροφόρες και τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αιγιαλείας συνδράμουν σημαντικά στην κατάσβεση.

Στην περιοχή Φλόκα του δήμου Δυτικής Αχαΐας, η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Φίχτι του δήμου Άργους - Μυκηνών, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά που ξέσπασε στο Φίχτι και επεκτάθηκε προς Κουτσοπόδι και Μπόρσα βρίσκεται υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα όλη τη νύχτα για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων, ενώ και τα υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΚΝΕ καταγγέλλει επίθεση σε μαθήτρια και φοιτητές στην Πάτρα

Η ΚΝΕ καταγγέλλει οργανωμένη φασιστική επίθεση σε μέλη της στην Πάτρα, που είχε ως αποτέλεσμα 8 τραυματίες. Τονίζει ότι αντί να συλληφθούν οι δράστες, συνελήφθησαν και τα θύματα, καταγγέλλοντας προσπάθεια εξίσωσης με τους φασίστες.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: 50 κιλά κάνναβης βρέθηκαν στην Αμαλιάδα, συνελήφθη ένας άνδρας

Στην Ηλεία συνελήφθη άνδρας που καλλιεργούσε 102 δενδρύλλια κάνναβης σε θερμοκήπια και έκρυβε 50 κιλά ξηρής κάνναβης σε αποθήκη. Κατασχέθηκαν επίσης ζυγαριά ακριβείας. Κατηγορείται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό, τραυματισμό και ρίψη σε θάλασσα – 2 συλλήψεις

Άνδρας από το Πακιστάν κατήγγειλε ότι ομοεθνείς του τον βίασαν, τραυμάτισαν και τον έριξαν στη θάλασσα του Θερμαϊκού. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Ζητά εξεταστική για «Ηρακλή» και στήριξη πρότασης δανειοληπτών

Ο Νίκος Παππάς τόνισε από την Πάτρα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα κόκκινα δάνεια και καλεί τα άλλα κόμματα να στηρίξουν την πρωτοβουλία, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην παρεμποδίσει.
Κεντρικός πεζόδρομος Πάτρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: 120% αύξηση στο ιικό φορτίο SARS-CoV-2 στα λύματα την εβδομάδα 12-18/10

Αύξηση 120% στο ιικό φορτίο SARS-CoV-2 στα λύματα Πάτρας καταγράφηκε 12-18/10, δείχνοντας ενίσχυση της κυκλοφορίας του ιού, σύμφωνα με το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών, που τονίζει τη σημασία συστηματικής παρακολούθησης.
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας: Προτάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας επισημαίνει την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα προβλήματα στάθμευσης στην Πάτρα και προτείνει ολιστικές λύσεις βάσει πορίσματος της ειδικής ομάδας εργασίας για τη βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη.