ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Καστελλόριζο ελληνικό νησί

Εκδήλωση της Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ στο Καστελλόριζο

Στο Καστελλόριζο, εκδήλωση της Μονάδας Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ ανέδειξε την ψυχική ανθεκτικότητα των κατοίκων με ντοκιμαντέρ και μαρτυρίες, σηματοδοτώντας την έναρξη δράσεων ενίσχυσης ψυχικής υγείας στις ακριτικές περιοχές.

Με κεντρικό μήνυμα «Η απομόνωση δεν είναι αδυναμία -είναι η δύναμη να σταθείς όρθιος», πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Μονάδας Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ στο Καστελλόριζο, αναδεικνύοντας τη ψυχική ανθεκτικότητα των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις δράσεις για την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ στην κεντρική πλατεία του νησιού, όπου κάτοικοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σχετικά με τις προκλήσεις της ζωής στην ακριτική Ελλάδα. Μέσα από αυθεντικές μαρτυρίες, αναδείχθηκαν η αντοχή, η αλληλεγγύη και η ελπίδα που χαρακτηρίζουν την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις ακριτικές κοινότητες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της τηλεψυχιατρικής.

Την εκδήλωση άνοιξε η Βασιλική Στάμου, συντονίστρια των Μονάδων Ψυχικής Υγείας της ΚΛΙΜΑΚΑ, παρουσιάζοντας το όραμα της οργάνωσης για την επόμενη ημέρα και εστιάζοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων παρεμβάσεων για την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ ευχαρίστησε τους κατοίκους που συμμετείχαν στο ντοκιμαντέρ, τον Δήμο Μεγίστης και τον αντιδήμαρχο Στράτο Αμύγδαλο για τη στήριξή τους, καθώς και την Αρετή Κούρτη, πρόσωπο αναφοράς της Μονάδας Τηλεψυχιατρικής στο νησί.

Στόχος των επόμενων δράσεων είναι η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων που θα καταστήσουν το Καστελλόριζο πρότυπο καλών πρακτικών στην ψυχική υγεία για ακριτικές περιοχές, ενισχύοντας τη συλλογικότητα και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Χατζημάρκος πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κως & Σύρος: Νέα κέντρα ψυχικής υγείας με 2,8 εκατ. ευρώ ενίσχυση

Δύο νέα Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας σε Κω και Σύρο θα χρηματοδοτηθούν με 2,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για παροχή ολιστικής φροντίδας σε ανθρώπους με άνοια και υποστήριξη οικογενειών και φροντιστών.
Ευεξία εργαζομένων υπολογιστή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Νάουσας και η πρόληψη

Το 2ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας Ημαθίας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, προωθώντας αποδοχή και στήριξη για τα άτομα με ψυχικές δυσκολίες, με τη συμμετοχή φορέων και τη συνεργασία Δήμου και Emotion.
Υπουργείο Υγείας πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο Υγείας για Ψυχική Υγεία και νέους φορείς

Το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του επαγγέλματος των ψυχολόγων, προβλέποντας τη σύσταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων και άλλα μέτρα για την οργάνωσή τους.
παράθυρο με βιβλίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάβασμα βιβλίων: Πώς συνδέεται με καλύτερη υγεία

Η ευχαρίστηση της ανάγνωσης συνδέεται με καλύτερες γνωστικές ικανότητες και ψυχική υγεία, αλλά τα ποσοστά ανάγνωσης σε παιδιά και εφήβους μειώνονται. Όσοι διαβάζουν από μικροί έχουν αργότερα καλύτερη μνήμη, προσοχή και εγκεφαλική εξέλιξη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στο ενδεχόμενο κακοδικίας η δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι

Κακοδικία στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι καθώς οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση για τον θάνατο των 3 παιδιών της. Η υπόθεση ανέδειξε ερωτήματα για την επιλόχεια ψύχωση και τη νομική μεταχείριση τέτοιων υποθέσεων στις ΗΠΑ.